In quarantaine met: Wessel van Diepen

Geplaatst door

“Welkom welkom”, zegt Wessel als we op anderhalve meter afstand van zijn vriendin Daphne zijn huis binnenkomen. Vandaag spreken we met Wessel van Diepen in de serie “In quarantaine met”. We kunnen hem eerst niet vinden in zijn grote huis, maar we zien hem direct zitten als hij roept met de kreet “Van Diepen hierzo”.

“Okee man
Hoe bevalt het Wessel in zijn huis nu week vijf van quarantaine bijna ten einde is? Wessels antwoord is duidelijk: “Okee man”.

Zwaar
Wessel staat bekend als een actieve man met veel ideeën. Zo is hij niet alleen de stem van Radio 538 en presentator van de Global Dance Chart op dezelfde zender. Hij is ook nog steeds actief als producer van verschillende dance acts. Is het niet zwaar om zijn vele activiteiten noodgedwongen in de ijskast te moeten zetten? “Ja”. zegt Wessel daarover.

Belangrijk
Nu veel Nederlanders thuis zijn, wordt er meer radio geluisterd. Is Wessel trots dat hij juist juist in deze tijd te horen is als de stem van Radio 538 en zoveel mensen hem nu dagelijks horen? Wessel antwoordt enthousiast. “Erg okee”, zegt hij.

Reflectie
Quarantaine betekent voor veel mensen: reflectie. Op het leven, op relaties en op hun zelf. Is Wessel daar ook veel mee bezig? “Nee”, zegt hij daarover.

Daphne
Wessel is al jaren samen met zijn grote liefde Daphne Bunskoek. In deze coronacrisis zijn veel relaties op de klippen gelopen vanwege het vele samenzijn en de irritaties en ruzies die daaruit voorkomen. Hoe is de relatie tussen Wessel en Daphne de laatste weken? “Helemaal okee”, zegt Wessel.

538Top50
Vlak voor de crisis, presenteerde Wessel na lange tijd weer eens een hitlijst op Radio 538. Vaste presentator Ivo van Breukelen was die dag afwezig en ook vaste vervangers waren niet in staat om het programma te presenteren. En dus werd oud-Top 40-presentator Wessel gevraagd om zijn kunstje nog eens te doen. Wat vond hij van deze invalbeurt? “Te gek“, aldus Wessel. Betekent dit ook dat Van Diepen nu weer vaker te horen is als presentator van de 538Top50? Daarop zegt hij “nee“.

Toekomst
Of Van Diepen ideeën heeft over wat de toekomst van de radio brengt na de coronacrisis? Daarover is hij duidelijk. “Ja“, zegt Wessel daarover.

Morgen spreekt Het Knopje KINK-dj Jasper Leijdens in de serie “In Quarantaine Met..”