Zomerschool voor gezakte QMusic DJ’s

Geplaatst door

Er komt een speciale zomerschool voor de gedupeerde VMBO-dj’s Erik van Roekel, Kimberley Dekker, Stephan Bouwman en Joep Roelofsen van QMusic. Er wordt alles aan gedaan om de radioleerlingen alsnog aan een diploma te helpen, zegt het Q-College.

Het college wil zo veel mogelijk radioleerlingen laten slagen voor de Foute Party van 2019, zodat ze op social media en radio.nl niet meer aangevallen worden door Patrick Kicken en in de toekomst kans maken om wel blijvend in de weekprogrammering uit te zenden “waar ze ongetwijfeld heel erg naar uitkijken”. De presentatoren zonden de afgelopen jaren uit op belangrijke uren van de programmering, maar bleken bij de presentatie van de nieuwe programmering stuk voor stuk te degraderen omdat de zender nu inzet op meer ervaren dj’s. 

Individuele aanpak

De Q-College zomerschool zorgt voor een individuele aanpak en begeleiding van alle gedupeerde presentatoren en organiseert de in te halen examens.

Over die individuele aanpak worden morgen gesprekken gevoerd met de jonge dj’s en ouders. Die weten dan precies wat er nodig is en wat er nog moet gebeuren om het examen af te ronden.

De betrokkenheid is groot

De zomerschool in het gebouw van Qmusic in Amsterdam wordt geleid door Patrick Kicken. “We schakelen ook hulp in van Pierre Papa en van radiodocenten uit heel Nederland. Iedereen toont grote betrokkenheid”, zegt het bestuur van Qmusic.

Patrick Kicken zal de zomerschool aftrappen met een les over de Voxpro. De hoop van Qmusic en docent Kicken is dat de presentatoren dan niet meer zullen klinken als “de grootste lokale omroep van Nederland”.