Olivier Bakker zingt sinds enige tijd zijn 3FM programma

Geplaatst door

Na jaren van speculatie, is er nu duidelijkheid over de optredens van 3FM-persoonlijkheid Olivier Bakker. Via zijn management laat de artiest weten af te willen rekenen met de geruchten dat hij alleen radio-DJ zou zijn. “Olivier Bakker is vooral zanger en daarnaast radio DJ”, zo onthult zijn manager Bas Belcanto in een persbericht.

Bakker na het halen van een hoge C tijdens de aankondiging van de nummer 1 in de Mega Top 30.

Olivier – die wekelijks de Mega Top 30 en zijn eigen programma ‘Olivier’ op zeer authentieke wijze aan elkaar zingt – is blij dat het misverstand uit de wereld is. Nu er geen microfoon voor zijn neus staat zegt hij opvallend naturel: “Ik zing mijn teksten in mijn radioprogramma tegen de noot in. Hiermee wordt mijn show tot een totaal psychedelische ervaring waarbij alle tekst verloren gaat in de onnatuurlijke, vernieuwende melodie die ik onder mijn woorden breng. Dit is wat mij betreft de nieuwe manier van radiomaken die in Nederland nog door moet breken. Omdat ik de eerste ben die zijn radioprogramma op deze unieke wijze aan elkaar zingt, denken conservatieve hokjesdenkers dat ik radio-dj ben, maar dat is natuurlijk een bekrompen benadering van mijn optredens.”

De teksten die Olivier brengt, zijn alleen te ontrafelen met een geoefend en geconcentreerd oor. Wie in de auto rijdt, wordt geadviseerd direct naar een ander station over te schakelen om niet geheel in de war te raken van de geboden ervaring. “Het is inderdaad heel psychedelisch wat ik doe, maar we moeten iets doen om de luistercijfers van 3FM op te krikken. Dus heb ik dit stijltje bedacht”, zo zegt de zanger er zelf over. De bedoeling is om in elke presentatie op de radio het hele bereik van bas tot sopraan in te zetten, een alternatieve hedendaagse opera-ervaring zonder centraal verhaal te brengen en daarbij een brede doelgroep aan te spreken.

Geheel toevallig is deze manier van aanpak niet. Het gerucht gaat dat Bakker familie is van bariton Marco Bakker. Olivier besloot als reactie zijn antwoord tegen de noot in te zingen en was daarbij het niet te verstaan.