Jeroen van Inkel gaat duale ochtendshow maken

Geplaatst door

Jaren 80-legende Jeroen van Inkel heeft een lumineus idee en een oplossing voor de nog in te vullen ochtendshow op NPO Radio2, hij gaat die er simultaan bij doen.

Jeroen vertelt enthousiast: “Ik heb de laatste tijd geëxperimenteerd bij mij ochtendshow op Hitradio 5. Daar heb ik dankzij nieuwe technieken dubbel gepresenteerd. Kijk het is heel simpel, de luisteraars van hitradio 5 missen een flink frequentiegebied in hun gehoor, tijdens mijn spreeks zend ik dus op 8000 Mhz een tweede boodschap in voor alle luisteraars op NPO Radio2, dankzij een handig nieuw apparaat dat Voxpro heet. Je kunt dus dezelfde muziek draaien maar een op maat gemaakte boodschap. Leg je linkerhand op de rechterspeaker en je rechterhand op je linkerspeaker.”

Liflafjes á gogo!

Van Inkel  heeft al uitgeprobeerd of het werkt om 2 boodschappen door elkaar heen te laten horen zonder dat luisteraars van NPO Radio 5 het merken. “Ik had nog een geluidsband met racegeluiden precies op 8000 mhz. Die heb ik de laatste weken continue mee gestart tijdens een spreek, geen van die bejaarden heeft het opgemerkt. Koekeloeren met de voetjes van de vloeren.”

“Eigenlijk 2 vliegen in één klap, je hoeft geen nieuwe ochtendshow te zoeken voor NPO Radio 2 en je hebt een radiolegende op 2 zenders tegelijk. Of zoals de Dalai Lama zegt: Het leven doet wat het moet doen.” Lacht de bescheiden koning van de Optimod.

Radioprofessor Sieb Kroeske vindt het een briljante oplossing en vult aan: “Misschien kan hij ook nog op 10.000 mhz spreken dan kan hij 3fm er ook gelijk bij pakken.”

Bij de NPO onderzoeken ze de mogelijkheden: “een technisch idee van de uitvinder van zenderproccessing moet je altijd serieus nemen. Het is jammer dat de luisteraars van radio1 en radio4 dezelfde gehoorbeschadiging hebben als die van radio5 anders hadden we Jeroen horizontaal en verticaal kunnen programmeren. “ aldus woordvoerdster Anneke de Vries..

Dit is een gastartikel van Hans Kneudelbaum. Wil jij ook een gastartikel plaatsen op Het Knopje? mail dan naar arieverdamstegen@gmail.com.