Stekker eruit bij Het Knopje

Geplaatst door

“Het is mooi geweest…”

Crisis bij Het Knopje. Op een andere manier is het niet te verwoorden. Nadat er vanmiddag op de redactie een stevige discussie plaatsvond, besloten de redactieleden dat er nog maar één uitweg is: de stekker eruit trekken.

“En dat is precies wat we gaan doen”, legt middenredacteur Arie Verdamstegen uit. “Als er geen uitweg meer is en je hebt dat tot in den treure besproken met je andere redactieleden, dan is dat droevig. Maar het is de enige weg die we nu nog zien.”

Ook Dick Kooperster ziet geen andere mogelijkheid meer en onderbouwt dat: “Soms loopt de boel vast, dat kan gebeuren. Dat kent iedereen, dus wij hier op de redactie ook en dat is OK. Maar zo erg als dat het vandaag vastliep is een duidelijk signaal, hier moet iets gebeuren.”

Ook de ICT desk van Het Knopje geeft aan dat de beslissing om de stekker eruit te trekken de juiste is. Bart Vroom: “We zijn iets te spontaan overgestapt naar Windows 10 versie 1803 en dat hadden we niet moeten doen. De computers op de redactie blijven maar vastlopen, dus kun je de boel beter even uit en weer aanzetten. Daarom trekken we de stekker er vandaag uit. Na ongeveer 30 seconden kan ie er dan weer terug in. Je moet er niet aan denken dat we hier een blue screen of death krijgen, daar heb ik echt geen tijd voor”, aldus de technicus.