Ralph van Waveren ontvangt lintje omdat hij al 20 jaar geen ochtendprogramma maakt

Geplaatst door
Burgemeester Frank Streng had er niet erg druk mee

Medemblik was in zijn nopjes gisteren toen inwoner Ralph van Waveren een koninklijke onderscheiding kreeg. Ralph maakt al bijna 21 jaar geen ochtendprogramma van 06.00 tot 10.00 en zowel familie als collega’s zijn daar maar wat blij mee.

“Die schurende stem van Ralph zou niemand trekken in de vroege ochtend,” zegt een anonieme vriend van Ralph. “Ralph heeft ook geen humor, dus een team dat om zijn grappen lacht is onmogelijk samen te stellen. Verder heeft hij geen ritmegevoel, een hekel aan muziek en Ralph gelooft nooit iets als het in de kranten staat. Dus nieuws brengen is ook onmogelijk. Hij zou simpelweg niks hebben om over te praten in een ochtendprogramma”. 

Ralph werd omstreeks 09.30 door een aantal collega’s achter zijn steekwagentje gehaald met een excuus. “Een collega moest mij weglokken om me mee te krijgen naar het gemeentehuis,” vertelt Ralph openhartig, “dus hadden ze gezegd dat alle blikjes Golden Power op waren en of ik even nieuwe wilde halen bij de Aldi in het centrum”. 
Hoewel de smoes om Ralph weg te krijgen uit het magazijn tot in de puntjes voorbereid was, bleef het effect uit. “Ze halen hier altijd kutgeintjes uit, dus ik ben gewoon doorgegaan met mijn werk.

Ralph heeft zijn lintje overigens nog niet opgehaald, burgemeester Frank Streng stond gisteren zowel in de middag als in de avond tevergeefs te wachten op Ralph. “Ik had gisteren al met Jos afgesproken om hier thuis te darten met een kratje Brouwmeester. Dus ja… afgesproken is afgesproken. Ik ga dat niet zomaar allemaal verzetten.”