Talpa komt eindelijk met Radio 11.0 publieke beta 1

Geplaatst door

“Er zaten teveel bugs in Radio 10.4.11 om zomaar met 11.0 te komen”

Ontwikkelaar Aleksander van Talpa Radio is er maar wat mee in zijn nopjes. Na vele maanden testen, schaven, herprogrammeren en vooral constant maar opnieuw opstarten is dan eindelijk Radio 11.0 publieke beta 1 geseed naar het grote publiek. Het Knopje interviewt hem tijdens zijn werkzaamheden op de technische afdeling van Talpa Radio.

“Dat was niet zo makkelijk, ik werk soms echt met n00bs. Je wilt natuurlijk niet deployen met een CleanKilly.exe kwetsbaarheid in de kernel, zoals stagiair Olivier voorstelde. Er is dan een te grote kans dat de baseband gekraakt wordt en je een ongewenste respring loop creëert.” 
Zijn collega’s lachen hard. Ook wanneer hij vertelt over die nacht dat ze te kampen hadden met een Topanga error. “Toen hebben we echt even zitten vloeken hier. Bleek onze hele /root folder de verkeerde _no_stash files te bezitten, duhu,” aldus Aleksander die er zichtbaar de slappe lach van krijgt.
“Zaten we hier de hele nacht de Electra IPO1 file te sideloaden! Hahahaha!”

De collega’s om Aleksander heen sluipen één voor één weg omdat ze de slappe lach niet meer in kunnen houden. We besluiten het team weer met rust te laten. Maar niet voordat Aleksander terecht opmerkt dat bugs nu eenmaal bij het vak horen.

“Uiteindelijk zaten we met Radio 10 ook met bugs in onze maag. Zo hebben we in eerste instantie moeten releasen met de verkeerde ochtendshow. Zat daar Lex Gaarthuis ineens in de ochtend, terwijl we van Tim Klijn direct doorwilden naar Gerard Ekdom. Gelukkig zetten we dat in september recht met de patch van Radio 10.4.12, de laatste update voordat we final gaan met 11.0”.