Pierre Papa wordt genderneutrale coach

Geplaatst door

Het werd de hoogste tijd: ook Pierre Papa kiest voor de genderneutrale weg. De radiocoach, die al jaren monopolist én marktleider tegelijk is in het coachen van radiotalent, luistert vanaf nu niet meer naar de naam Pierre Papa, want daarin wordt het mannelijke geslacht teveel benadrukt.

“Dat is vanaf nu Pierre Ouder/Verzorger. Of Pierre Parent, omdat ik zo internationaal ben. Daar moet ik nog over deciden. En de publieke omroep doet alles verkeerd”, zegt Pierre.

De radiocoach roept ook direct meerdere radiomakers op om genderneutraliteit te omarmen. “Natuurlijk moet 3FM dat ook veranderen. Kijk eens hoeveel mannelijke namen ze daar in de programmering hebben. Eva Koreman, Herman Hofman, Wijnand Speelman, natuurlijk kunnen vrouwen zich niet vinden in die dj’s. Dat kun je toch makkelijk veranderen in Eva Koren, Herman Hof en Wijnand Speel? En de publieke omroep is slecht.”

Bij de commerciële radiostations gaat het wel goed volgens Pierre. Met zijn armen over elkaar zegt hij “Natuurlijk. Ik word daar ingehuurd als coach, dus zij doen het stukken beter. Zo hebben ze daar Mark LAbrand, dat vind ik mooi voor een man die ook Mark LEbrand had kunnen heten. En Frank Dane heeft welliswaar maar liefst 3 mannen namen. Maar dat is makkelijk te veranderen in Frank Dame. En die NPO, wat een prutsers.”

De internationale marktleider meldt overigens expliciet dat de publieke omroep hem wel mag bellen als ze klussen voor hem hebben. “Maar niet nu, want de BBC belt alwéér of ik wil komen coachen daar. Zucht.”