Diederik van Zessen: “Ook Olivier Bakker moet 3FM verlaten”

Geplaatst door

Nadat 3FM-veteraan Michiel Veenstra noodgedwongen 3FM moet verlaten vanwege zijn leeftijd, is ook Olivier Bakker vriendelijk verzocht een nieuwe uitdaging te gaan zoeken. Volgens content director/music director/hoofd online Diederik van Zessen is dat “niet meer dan logisch, gezien zijn leeftijd”. 

“We willen met 3FM jongeren bereiken en dat doe je door jonge mensen te programmeren. Olivier Bakker zit alweer een jaar of drie op 3FM en dat is te consistent, dat past niet bij het format van september 2018. En al helemaal niet bij het format van oktober, want dan zijn we tijdelijk een Japanse punkrockzender. Daar is Olivier echt te oud voor”, aldus Diederik, die toegeeft dat ie zich heeft laten misleiden door de ‘vier’ in de naam “Olivier”.

“In oktober wordt Bakker alweer 21 en dan is het einde oefening. Het gebouw is niet rolstoelvriendelijk en we willen graag DJ’s die hun eigen tanden nog hebben. Weet je wat zo’n oude presentator aan verzekeringen kost?” zegt de blonde medewerker van de NPO.

Nieuw talent Luc Sarneel valt voorlopig in, totdat ook hij te oud is. “We hebben hier een gezegde bij 3FM, dat luidt ”Heb je al schaamhaar? Pak dan je spullen maar’ en daar houden we ons aan. Punt”, aldus Van Zessen.