‘Niet Marconi maar John de Mol heeft radio uitgevonden’

Geplaatst door

Een opvallende ontwikkeling: Niet Guglielmo Marconi (hierboven op archiefbeeld) maar Johannes Hendrikus Hubert (John) de Mol beweert ver voor zijn geboorte het medium radio uit te hebben gevonden:

‘In een sessie met een regressietherapeut kwamen we erachter dat ik in een vorig leven al druk aan het solderen was. Al in 1612, ver voordat die prutser van een Marconi ermee begon, zond ik uit vanuit mijn kasteel in Laren.’ aldus De Mol. ‘Beetje Bach, Beethoven en reclames voor de veldslagen die ik toen organiseerde’.

John vervolgt: ‘Dit rechtvaardigt dan ook waarom ik me te pas en te onpas bemoei met alle radioshows op een van mijn vier zenders. Die jonge gasten kunnen wel denken dat ze het beter weten, maar er is maar één Godfather van de radio en dat ben ik. Dus als Gerard Ekdom een kutplaat draait of Martijn Muijs weer veel te lang met een beller aan het lullen is dan pak ik de telefoon en zeg ik daar wat van. Kom op zeg, ik betaal ze toch niet voor niets een tientje per uur! Nou Muijs dan, Gerard krijgt iets meer maar wat hij nog niet weet is dat dit geen salaris is maar een lening., haha. Met zijn toenmalige manager afgesproken, dat wijf met die dikke tieten, kom, hoe heet ze alweer, iets met Keur.’

De radiowereld heeft met angst en beven gereageerd. Niemand durft iets te zeggen, behalve Erik de Zwart: ‘De Mol lult uit zijn nek. Dat deed ie ten tijden van Noordzee al, maar toen stond ik op zijn payroll, dus slikte ik het voor zoete koek. Hij moet echt oppassen dat mensen geen hekel aan hem gaan krijgen zo. Hij is de Top 40 al kwijt en als ie zo doorgaat ook nog de cijfers 538. Maken we er gewoon 538 QMusic van, net zo makkelijk. Kan ie het lekker Radio 112 gaan noemen!’ aldus een zichtbaar geamuseerde De Zwart die daarna snel op de trein stapte.