Gregory en Latitia uit groep 7 basisschool Herman Jozef in Berlicum vinden Martijn Muijs “echt vet stoer”

Geplaatst door

“Wat een epische gast! Misschien wil hij binnenkort een keer met ons rondhangen in het winkelcentrum met een blikje Lidl-energydrink”, zegt Gregory, sinds vorige maand groep 7 van basisschool Herman Jozef in Berlicum.

Hij en zijn klasgenoten hebben het fragment dat Martijn Muijs deelde op social media “vet viraal laten gaan” op TickTock en Whatsapp.

“Dat je dit durft op de radio is echt vet stoer”, zegt ook Laetitia. Zij zit sinds 26 augustus ook in groep 7. “Bij Gregory in de klas!”, voegt ze daar trots aan toe.

De basisscholieren, die met de hakken over de sloot overgingen naar groep 7 vanwege pestgedrag bij klasgenoten, zien een nieuwe held in DJ Muijs nadat hij stoer deed met een fragment waarop hij in zijn radio-uitzending een bepaalde plaat niet kon vinden en toen verschillende pogingen deed om de plaat alsnog te starten vanuit Spotify. Toen bleek echter dat de presentator geen premium account afgesloten had en dat de streamingdienst eerst twee zogeheten pre-roll commercials uitzond. “Een vet pijnlijk moment voor zowel de luisteraar als de DJ”, vinden Gregory en Laetitia beiden. “Wij weten gewoon zeker dat hij er heel erg voor op zijn flikker gaat krijgen, net als toen wij de school beklad hadden met verf of keihard in de zak van onze klasgenoot Storm hadden geschopt. Hahaha! Maar dat je er dan de volgende dag stoer mee gaat doen op social media, vinden wij echt heel cool. Dat hij dat durft man, vet respect. Zouden wij nooit durven.”

Het duo heeft overigens niet voorgenomen om voortaan naar Martijn Muijs te gaan luisteren. “Nee, als we muziek willen horen, zetten we natuurlijk gewoon Spotify aan. Net als Martijn zelf. Hahaha! We gaan over twee jaar naar VMBO-kader, maar we zijn niet achterlijk.”