Herbert van Draanen wild enthousiast over kiezen uit liedjes op Facebook en Twitter

Geplaatst door

Hij vindt het erg moeilijk om zijn enthousiasme in te houden wanneer Het Knopje hem spreekt. Herbert van Draanen uit Beesd is simpelweg te enthousiast over “hoe absurd interactief” de radio anno 2018 is.

Vroeger zette je de radio aan en dan moest je maar hopen dat je favoriete plaat te horen was. Maar internet heeft alles anders gemaakt. Ik ben hier zó blij mee!” schreeuwt van Draanen net iets te hard.

“Tegenwoordig heb je dankzij internet gewoon écht invloed op wat de DJ draait. Als je Wouter van der Goes bijvoorbeeld op Facebook volgt, dan kun je gewoon stemmen op je favoriete plaat. En als die wint, wordt die plaat helemaal gedraaid op de radio. Helemaal!”

Herbert is vele uren per dag bezig met zijn passie. “Bij Jasper Leijdens kun je op woensdag stemmen wat de openingsplaat moet worden. Dus klik! Meteen stemmen. En als ik de Hitbattle van Dennis Hoebee op Twitter zie verschijnen, stem ik altijd meteen. Daarna is het vaak wel een uurtje of 5 wachten voordat de winnaar gedraaid wordt, maar dat heb ik er natuurlijk graag voor over”.

Toch fraudeert Herbert ook wel eens, geeft hij schoorvoetend toe. “Bij Quick or Slow van Corné Klijn stem ik soms met meerdere accounts. Dat is niet netjes, maar hoe moet ik anders mijn plaat laten winnen? Ik heb een goede internetverbinding, dus dan gebruik ik hem ook.”

Voorlopig blijft van Draanen dus fanatiek stemmen op zijn favoriete muziek. “Weet je, stemmen op je favoriete plaat via social media is nu eenmaal de enige manier om je favoriete muziek te horen. Dus voorlopig ga ik door. Pas als er andere manieren komen om mijn favoriete muziek te horen via internet stop ik ermee. Maar dat is natuurlijk nog toekomstmuziek.”