Lokale omroep Bronckhorst heeft Kensington niet live in de studio

Geplaatst door

Het bestuur en de medewerkers van Lokale Omroep Bronckhorst zijn boos op de band Kensington. Nadat de Nederlandse band afgelopen week te gast was bij NPO Radio 2, NPO Radio 2 Soul & Jazz, NPO KX, NPO Radio 1, NPO 3FM, NPO Radio 5, FunX, QMusic, Radio 10, Slam!, 100%NL, Radio 538, Sky Radio, ICE Radio, Kink, Kink,BNR, Groot Nieuws Radio, Radio Veronica, Wild Hitradio, 24/7 Streaming, Ztack, de Brand In Het Landhuis Podcast, alle streams van Rob Stenders, Radioforum, 538TOP50 Non-Stop, Sky Radio Xmas Hits, Slam! Hardstyle, 100% NL, E-POWER, nog een keer Radio 538, nog een keer NPO Radio 2, de borrel van de kwartaalcijfers van Essent in Utrecht, het verjaardagsfeestje van Vlinder Janssen in Amsterdam Oud-Zuid, de Score Jeansware Pop-Up Party in Appingedam en de opening van de nieuwe Lidl in Woerden, waren ze deze week niet te gast bij Radio Ideaal, de zender van gemeente Bronckhorst.

“Ik begrijp niet waarom wij te min voor ze zijn,” zegt Ruurd van den Bisschops, assistent interim voorzitter en penningmeester van de Stichting Lokale Omroep Bronckhorst. “Wij hadden verwacht dat Kensington gewoon zou komen. Als je als band een nieuwe single uitbrengt, dan bel je alle radioredacties die er zijn en die zeggen dan allemaal ‘leuk, kom maar langs in ons radioprogramma, dan hoeven we verder die ochtend niets meer voor te bereiden’. Maar helaas moesten wij in Bronckhorst alsnog zelf achter een andere live-act aan. Stonden we daar woensdagavond met 2 FINE in de studio. Eén of andere lokale act uit Doetinchem. Geen zak aan, wij willen ook gewoon Kensington live in de studio.” 

Kensington vorige week bij 3FM
Kensington deze week bij QMusic
Kensington vanochtend bij Radio Veronica
Kensington gisteren bij Radio 10
Kensington vorige week bij Radio 538
Kensington morgen bij Radio 2

Het management van Kensington heeft excuses aangeboden namens de band. Wanneer Kensington over drie maanden dezelfde single opnieuw uitbrengt met een andere titel, wil de band alsnog langskomen in Bronckhorst. Wel pas nadat ze de single gepromoot hebben op alle andere radiostations.
“Nee, voor ons hoeft het niet meer, nu is het te laat. Laat die arrogante bands uit de randstad maar zitten. Het blijkt maar weer dat wij in de Achterhoek niet meetellen met het echte Nederland”,  aldus van den Bisschops.