Kabouter Plop aan de slag bij KINK

Geplaatst door

Na een half jaar onderhandelen is het zo ver: Kabouter Plop, bekend van het Kabouterlied, krijgt een eigen radioshow bij het Nederlandse alternatieve digitale station KINK.

Kabouter Plop, in het dagelijks leven bekend als Eric Corton, reageerde dolenthousiast toen ze hem benaderden om radio te maken: ‘Plopperdeplopperdeplop, ik zet binnenkort weer wat plaatjes op!’.

Stationdirector Michiel Veenstra, doorgaans meer fan van Disney dan van Studio 100, geeft toe dat het even slikken was voor hem: ‘We hadden natuurlijk liever Mickey Mouse achter de spuit gehad. Maar aangezien dat klauwen met geld kost en we die al kwijt zijn om uberhaupt uit te kunnen zenden, hebben we onze Vlaams/Nederlandse held Plop bereid gevonden om, in ruil voor een kratje bier en een goed gevulde envelop, op vrijdagmiddag het programma ’50 pop met Plop’ te komen presenteren. Terwijl we met z’n allen ‘plop’ doen met een biertje, hahaha!’.

‘Of K3 nu ook een eigen show gaat krijgen? Op zich een leuk idee, maar dan moeten we eerst FM frequenties krijgen. De pot met goud is op met de komst van Plop’ aldus Veenstra, die snel weg moest om in Den Haag te lobby’en voor ‘op z’n minst een AM frequentie’.