Het terugspoelknopje: Baanbrekend concept: DJ Joris Uyl vraagt wat de luisteraars aan het doen zijn

Geplaatst door

Lange tijd was radio éénrichtingsverkeer. Tot vandaag. Afgelopen ochtend bedacht lokale radiomaker Joris Uyl uit Roggebotsluis een baanbrekend nieuw concept om interactie op te zoeken met zijn luisteraars.

“Wat een te gek cadeau voor de luisteraars!”

Het is nog vrij vroeg in de morgen als Joris Phil Collins afkondigt in zijn ochtendprogramma “Uyl Uit De Veren” op Radio Roggebotsluis. De zon is op, de koffie is warm en de kranten zijn gelezen. Maar deze ochtend besluit Joris het anders aan te pakken en doet iets innovatiefs: hij vraagt de luisteraar wat hij/zij aan het doen is.

Joris vlak na zijn geniale idee

“Het kwam ineens in me op. Niet alle luisteraars luisteren alleen om mij intro’s te horen volpraten, al zal dat voor het overgrote deel wel gelden,” legt Joris genuanceerd uit, “maar ineens had ik zo’n eureka-moment: ik ga gewoon vragen of de luisteraars willen reageren! En dat moet natuurlijk niet te ingewikkeld zijn op de vroege ochtend. Dus vroeg ik wat ze aan het doen waren. De reacties waren niet alleen verrassend, maar ook overweldigend”.

Het duurde niet lang of de eerste luisteraar meldde inderdaad wat hij aan het doen was. Het antwoord was duidelijk: “ontbijten”. Na de herhaling van de oproep kwamen er warempel nog reacties bij. Zo stuurde één luisteraar “net uit de douche” en de ander stuurde “Gekke Kikker uit”.
“Dat was vermoedelijk een verkeerd gestuurde SMS, die was waarschijnlijk voor Jamba,” aldus de opvallend scherpe Joris.

Er zijn ook ambitie met deze nieuwe, progressieve vorm van radio: “Ik wil dat dit de standaard wordt. Dat er geen radioprogramma meer zal bestaan waarin de DJ niet vraagt wat de luisteraar aan het doen is. Dit wordt het helemaal, let maar op. Ik ga het in ieder geval vanaf nu elke ochtend  doen in mijn programma. Wat een te gek cadeau voor de luisteraars!”.

Om morgenochtend te laten weten wat je aan het doen bent, stuur je een SMS naar 303010674. Start je bericht met Roggebotsluis, dan een spatie, dan radio, dan een spatie, dan Joris, dan een spatie, dan Uyl, dan een spatie en dan je bericht. € 0,95 ct per ontvangen bericht.