“Jeroen Nieuwenhuize ging per ongeluk omhoog met zijn stem”

Geplaatst door

20 jaar was Jeroen Nieuwenhuize (45) te horen op Radio 538, maar daar komt nu abrupt een einde aan. Jeroen kondigde vanmiddag zijn vertrek aan bij de zender, maar liet de echte reden achterwege: hij ging vorige week per ongeluk een keer omhoog met zijn stem.

Menno de Boer, programmadirecteur Radio 538: “Dat is onacceptabel. Als Jeroen in al die jaren per ongeluk een keer omhoog gaat met zijn stem in plaats van omlaag, kunnen we dat natuurlijk niet accepteren. Jeroen moet wel klinken als Jeroen en niet als een andere DJ. Eruit met die gast!”. 

Jeroen krijgt op Radio 10 een nieuwe kans, maar wel met een forse waarschuwing. “Daar zijn we duidelijk in geweest”, aldus Roland Snoeijer (Radio 10), “mocht Jeroen het nog een keer flikken om omhoog te gaan met zijn stem, is hij linea recta ontslagen. Lex Gaarthuis is daarin een voorbeeld geweest. Die vergat afgelopen januari een keer Edwin Evers na te doen, dus die vervangen we voor Gerard Ekdom. Regels zijn regels”. 

Jeroen heeft beloofd de komende tijd zijn stem net zo te laten zakken als Homesick van Dua Lipa. Die zakt namelijk ook drie plekken in de Top 40 deze week.