Prinses Laurentien: “Wauw, okee, fijne vrienden, daar gaat ie dan”

Geplaatst door

Prinses Laurentien kruipt voor één ochtend achter de microfoon van NPO Radio 5 om samen met Jeroen van Inkel de MAX-ochtendshow “Je dag is goed” te presenteren. Met Jeroen stelt zij op maandag 3 september het programma samen én geeft zij het startschot voor de Week van de Alfabetisering.

Prinses Laurentien ziet uit naar de samenwerking: “Wauw, jazeker. Doe je rechterhand op de linkerspeaker en je linkerhand op de rechterspeaker. Liflafjes á gogo, daar gaat ie dan. Voor de maandagochtend. Je Dag Is Goed en doe extra veel gel in je haren want de lucht is electrisch geladen. We gaan koekeloeren met de voetjes van de vloeren. Zet je radio hard, hier. Is. Fleetwood. Maaaaaaac”.
Het zou kunnen dat deze quote van Jeroen van Inkel is en niet van Prinses Laurentien.

In deze uitzending wordt het startschot gegeven van de Week van de Alfabetisering. Jeroen en Prinses Laurentien brengen in het kader van die week ook het boek “Ladies & Gentlepeople: Leer lezen en schrijven met Jeroen van Inkel” uit. De lezer leert dan lezen en schrijven met termen als “Hee now, hee now”, “Vat geen cowboy” en uitspraken van de Dalai Lama.