2018 door de oren van: Caroline Brouwer

Geplaatst door

Ze is elke middag te horen op NPO Radio 2 en ze heeft samen met Rob Stenders afgelopen jaar maar liefst 5.000 verzoekplaten gedraaid in het BNNVARA-programma Stenders Platenbonanza. Het Knopje wil graag weten hoe 2018 was door de oren van…. Caroline Brouwer!

Dag Caroline. Je zit middenin de Top 2000, dank dat je tijd voor ons vrij maakt. 
“Hihihi! Ik heb het gevraagd aan Rob en het mocht. Hihihi!” 

Hoe bevalt de Top 2000 dit jaar? 
“Hihihi! Even vragen aan Robbie…
Rob vindt de liedjes niet zo mooi dit jaar. Dus ik vind dat ook. Weet je wat die gekke Robbie heeft bedacht? Dat we een bordspelletje meenemen! Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha! Gekke Robbie! Hihihi.”

Een bordspel? Maar moeten jullie niet werken dan?
“Hihihi! Eventjes vragen aan Robje…
Rob zegt dat we die boutmuziek kunnen missen als kiespijn en dat de Radio 2-luisteraars domme campingmensen zijn. En ik vind dat trouwens ook! Daarom mogen we andere dingen doen tijdens het programma. Ik zei nog: Gekke Robbie! Ik word toch betaald om dansjes te doen en te zingen? Dan kan ik toch niet zomaar een bordspelletje gaan doen. Hihihi! Maar het mocht van Robbie. Robbie bedenkt altijd van die gekke dingetjes. Wat is ie leuk hé? Hihihi!” 

Je hebt in 2017 de affaire meegemaakt tussen de AVROTROS en BNNVARA. Was er in 2018 wel rust om het programma te maken?
“Hihihi… Even aan Robbebeer vragen…
Rob zegt dat het heel leuk was afgelopen jaar. Als campingmensen liedjes aanvroegen bij Platenbonanza, dan draaiden wij alleen de liedjes die wij goed vinden. En ik kende de teksten nooit, maar ik zong toch heel hard mee en weet je wat ik dan ook doe? Ik doe dan dansjes op de muziek. Zo gezellig. Rob vindt dat ook. Hihihi!” 

Welke andere taken heb je nog meer in het programma, naast dansen en zingen?
“Hihihi, even aan mijn Bobby vragen….
Robbie-cutie zegt dat ik naast dansjes en zingen ook mijn koptelefoon opzet. Dat is ook een taak voor mij! Maar weet je? Ik heb geen 9-tot-5-mentaliteit, dus ik doe ook graag extra taken. Dus hoewel het niet in mijn functie-omschrijving staat, lach ik ook heel hard om de gekke grapjes van Robbie. Ha ha ha ha ha ha ha! Zo klinkt dat. Hihihi!”

Wat was volgens jou de beste track in 2018?
“Hihihi… Ik kijk even op het jaarlijstje dat Bopje gemaakt heeft. Degene die daar op nummer 1 staat. Dat is mijn favoriet. Hihihi!”

Hoe omschrijf je jezelf als radiomaker?
“Hihihi! Ik noem mezelf Radiocarol, omdat ik zo onmisbaar ben voor de radiowereld. Rob zegt dat ook altijd, die zegt altijd “Lien, je bent een sterke radiovrouw met een eigen willetje”. Dat vind ik ook…Hihihi!” 

Dan kijken we natuurlijk ook vooruit: hoe gaat 2019 worden voor jou en Rob?

Lientje vlak nadat haar Robbespetter een woordgrapje maakte

“Hihihi! Ik vraag het even na… Je weet wel aan wie hé?
Robbie-moppie zegt dat we in 2019 ook op vrijdag gaan proberen uit te zenden. “Die stomme Annemieke moet weg, wij zijn veel beter”, zegt Robbiesnoepie altijd. En ik lach dan heel hard. Ha ha ha ha ha ha ha! Zo klinkt dat. En we gaan ook weer op locatie met de Bonanza. Robbiehunkie komt dan bij jou in de buurt plaatjes draaien. Rob zegt dan altijd “Je mag alles aanvragen, maar ik draai alleen wat ik leuk vind! Ik moet dan altijd heel hard lachen en ik doe dan ook dansjes. En ik zing ook weer mee! Maar het is dan zo anders, want we zijn dan niet in een studio, maar op locatie. Echt gezellig! Hihihi!”

Denk je dat Radio 2 hoog in de cijfers blijft staan of worden jullie ingehaald door Radio 10 volgend jaar?
“Hihihi…. Dat weet ik niet. Maar HoningRobbie wel. Momentje…

Rob zegt dat Radio 2 op nummer 1 blijft omdat hij de enige is die verstand heeft van muziek volgens hem. En op andere zenders zijn alle DJ’s slecht, ze zitten allemaal in een mal volgens Robbie. “Je bent pas een goede DJ als je klinkt zoals ik en geen hits draait!” zegt Robbedoes altijd. Ik moet dan altijd heel hard lachen. Ha ha ha ha ha ha ha! Zo klinkt dat. En nu moet ik gaan. We gaan de Rob 2000 doen op de app van Robbie. Daarin vertelt Rob wat échte muziek is. En ik ben het dan met hem eens en doe een dansje. Hihihi!” 

Tot slot: Wat wil je nog zeggen tegen de lezers van Het Knopje?
“Hihihi… Wat wil RobbieBobbie kwijt… even vragen…
‘Rob zegt: Wie hopen we dat er dit jaar landskampioen wordt?’ Ja precies…die club ja! Hihihi!’