Henk heeft de podcast 2.0 uitgevonden

Geplaatst door

“Ik wist zelf eigenlijk ook niet dat ik zo scherp kon zijn”, zegt Henk Schampaert uit Arnemuiden vol trots over zijn uitvinding: de podcast 2.0. Hij heeft het idee al voor veel geld willen verkopen, maar vangt tot nu toe bot. “Ach, dat zie je bij alle grote ideëen, Steve Jobs had dit ook zo vaak. Toen hij Windows had bedacht, wilde ook geen hond het hebben. Maar als de wereld er klaar voor is, komt die erkenning er wel.”

Henk vertelt maar wat graag over zijn briljante idee, waarmee hij naar eigen zeggen “een einde maakt aan eenzaam luisteren naar een podcast”. 

“Het is natuurlijk allemaal leuk en aardig dat podcasten, maar het is teveel gedoe. Zo moet je eerst een app downloaden, dan gaan zoeken naar iets wat je leuk vindt en dan moet je het ook nog aanzetten. Dat kost elke keer allemaal kB, of hoe heten die dingen? Niet te doen. En het is zo tering ongezellig, we kennen toch samen naar iets luisteren? Waarom wordt zo’n podcast niet gewoon uitgezonden? Elke dag of elke week op hetzelfde tijdstip, zodat iedereen weet dat het weer te horen is. Je hoeft dan niks down te loaden ofzo. Bovendien kan degene die de podcast uitzendt het dan ook gelijk live presenteren.  En muziek draaien, files voorlezen, flitsers meepakken. 
En nou komt de klapper van dit idee: omdat het live is, kennen luisteraars ook meedoen met de uitzending. Ja, noem mij maar gekke Henkie. Maar dit is toch een briljant idee?” 

Henk verwacht dat zijn idee binnenkort  opgepikt zal worden “door Hilversum”.
“En dan zul je zien dat hun zeggen dat hun het bedacht hebben, want in Hilversum wordt alles gejat. Die bedenken niks zelf”.