Schokkend: Lex Harding bleek doping te gebruiken

Geplaatst door

“Ik weet hoe Lance Armstring zich voelt” 

Hij was de stem van zijn generatie. Het symbool van de vrijgevochten jongeren die in de jaren 60 moedig verzet toonden tegen het establishment en de verzuilde maatschappij. De vrouwen wilden hem, de nozems wilden hem zijn: Lex Harding.

Jarenlang was de immens populaire DJ live te horen vanaf de IJslandtrawler De Norderney met onder anderen de Top 40, waarbij hij vele jonge vrouwenharten stal.
Maar het begon te knagen en Lodewijk den Hengst, alias Lex Harding besluit naar buiten te treden: schoorvoetend geeft hij toe zijn hele carrière doping gebruikt te hebben. Hij nam jarenlang preventieve maatregelen tegen zeeziekte in de vorm van tabletten.

Het Knopje heeft het exclusieve eerste interview met Lex vanuit zijn woonkamer in Nijkerk. “Ik kon het niet meer voor mu houden, die druk werd mai ta groot. Maar ik moet toegaaive: ik moest wel. Anders liep ik du haaile dag te kotse”, aldus de radiocoryfee.
Nadat hij door de interviewer bewust gemaakt is van het feit dat hij per ongeluk zijn radio-accent nog gebruikt, gaat de mediabobo verder in het ABN.

“We hadden natuurlijk wel meer geheimen in die tijd. Zo loog Tineke wel eens over de waterstanden en had Krijn Torringa zelfs helemaal geen visakte. En we riepen het altijd heel hard, maar was die Top 40 nou wel echt De Nationale Zaterdagmiddaggebeurtenis?”

Het lucht de mediatycoon zichtbaar op om dit zovele jaren na zijn zee-avontuur op te biechten.
“Het is verschrikkelijk dat ik al die jaren heb gelogen en mijn vele fans heb laten geloven dat ik mijn populaire programma’s presenteerde zonder doping te gebruiken. Maar het was simpelweg niet mogelijk om termen te bezigen als “gedrukte exemplaar’ en “platenhandelaar” te bezigen als je groen ziet van de misselijkheid. Dat kloteschip was instabieler dan het karakter van Tineke de Nooij. En dus trek ik bij deze het boetekleed aan. Ik steek de hand in eigen boezem. Al valt Den Haag hier natuurlijk ook een hoop te verwijten. Als zij commerciële radio niet verboden hadden, dan hadden we lekker aan land kunnen presenteren. Bijvoorbeeld in Hotel Gooiland.”

Harding geeft aan dat hij van alle leugens deze het ergst vindt. “Hij staat met superstip op nummer 1. En dat spijt mij voor Nederland”.