Het terugspoelknopje: Hans Schiffers gaat er echt even uit voor STER, nieuws en STER

Geplaatst door

“We gaan er even uit voor STER, nieuws en STER.” Het zijn gevleugelde woorden van Radio 5-presentator Hans Schiffers. En hoewel we als luisteraars jarenlang dachten dat hij deze zin figuurlijk bedoelde, onthult de presentator nu dat hij er daadwerkelijk altijd even uit gaat.

“Ik maak de mooiste dingen mee als ik eruit ga voor STER, nieuws en STER,” vertelt hij vlak na zijn programma terwijl hij zijn glitterjasje afborstelt. “Zo doe ik vaak een seven-minute work-out om lekker strak te blijven. Kan prima tijdens de reclame en het nieuws. Maar ik heb ook wel eens een kalfje ter wereld gebracht op de lokale kinderboerderij, glascorosie bestreden met Calgon, softporno geregisseerd, een nieuw haarstukje gekocht en getuige geweest in een rechtszaak. Het valt me tegen dat andere radiopresentatoren die tijd zo verspillen door te wachten totdat de reclame en het nieuws voorbij is. Er zijn zelfs programma’s zonder reclame. Dat is pas echt jammer.” 

Hans is voorlopig niet van plan te stoppen om er middenin zijn programma uit te gaan voor STER, nieuws en STER. “Vijf programma’s per week keer 7 minuten reclame is 35 minuten per week. Reken dat maar eens uit op jaarbasis. Nee nee, dat geef ik niet op,” zegt de presentator van Arbeidsvitaminen terwijl hij zich afschminkt in zijn kleedkamer.