Frank van der Lende: “Slechte kleding is de reden van lage luistercijfers 3FM”

Geplaatst door

Het is bij 3FM ‘best wel slecht gesteld’ met de kledingstijl van dj’s, zo vindt Frank van der Lende. De 3FM-jock is door Esquire genomineerd voor Beste Geklede Man van 2019. “Ik zie om me heen allemaal dj’s hun best doen voor hun programma. Zo doen Mark + Rámon bijvoorbeeld allemaal originele items en hebben ze vaak verhalen waar ze luisteraars mee verrassen. Of Rob Janssen die er elke vrijdagavond echt een feest van maakt op de radio. Maar dat doen ze dan in een spijkerbroek die al een jaar uit de mode is. Hahahaha! Ja, dan doe je het natuurlijk voor niks. Alsjeblieft, wees trots dat je voor het mooiste medium op aarde mag werken en kleed je aan! Vind je het gek dat er niemand naar 3FM luistert?”, zegt hij in het tijdschrift.

Frank, die sinds vorig jaar de avondshow op 3FM improviseert, pleit voor een nieuwe radioprijs: “Misschien is het een idee om een award in het leven te roepen voor de dj die het meest met randzaken bezig is en nooit met zijn programma. Die pak ik dan natuurlijk. Ik ga voor de zekerheid vast een leuk Jip en Janneke pakje in elkaar naaien. Mama, warm de naaimachine maar vast op. Gekke Frankie heeft weer een dolletjes kledingidee!”

De 3FM-dj zegt al vanaf zijn achtste bezig te zijn met kleding. “Het hielp mee dat mijn vader lang een spijkerbroekenzaak heeft gehad. Hij heeft me geïnspireerd om bij de radio te gaan. Als ik aan hem denk, zie ik hem in een hooggesloten spijkerbroek met zijn T-shirt ín zijn broek. Vroeger vond ik dat verschrikkelijk, maar tegenwoordig draag ik bijna altijd mijn shirt in mijn broek. Weet je, dat is waar het om draait bij de radio. Niet om luisteraars, niet om muziek en al helemaal niet om ‘goede content’ zoals je die slechtgeklede prutsers altijd hoort roepen. Nee, het gaat om mij en om mode. Hihi! Fashion! Suikerhartjes! Rebel!”