Echt icoon Ferry Maat boos op radio.nl

Geplaatst door

Dat krijg je er nou van; iemand anders dan Ferry Maat een radio-icoon noemen. Op vrijdag 1 juni plaatste de website radio.nl een stukje over de terugkeer van Anne van Egmond in de media. Ze gaat voor ONS het programma “Echmond Binnen” presenteren, maar de website maakte de cruciale fout om Van Egmond te bestempelen als icoon.

“Dit kan natuurlijk niet zomaar. Ik geef niet voor niets bijna wekelijks ergens een interview waarin ik blijf herhalen dat ik miljoenen luisteraars had”, zegt Ferry tegen Het Knopje. “Die tijd investeer ik niet zodat een mindere radiogod er vandoor kan gaan met het predikaat ‘icoon’. Dat wordt een kort geding tegen radio.nl”, zegt de onvolprezen Soulshow-presentator.

“Ik overweeg om een patent aan te vragen op termen als ‘instituut’, ‘coryfee’, ‘Verlosser’, ‘godfather’, ‘messias’, ‘radiogod’, ‘Gezalfde’, ‘Heiland’ en dus ook het woord ‘icoon’. Dat zijn termen waarmee je mij omschrijft, niet een derderangs vrouwtje dat op een kanaal presenteert dat op nummer 289 op een decoder staat. Heb je gezien hoeveel duizenden twittervolgers ik meer heb dan Anne?” benadrukt Maat.

“Laat ik niet merken dat anderen zich icoon laten noemen, want ik hoor dat soort zaken heel snel. Ik heb tenslotte een absoluut gehoor”, aldus Ferry. Sorry, icoon Ferry.