Eindelijk succes voor tweets Corné Klijn

Geplaatst door

Bij Corné Klijn gaat dit weekend de vlag uit! Waarom dan wel? Was het Corona-vaccin daar? Kwam er alsnog een TT van Assen? Kwam er een extra lunch met Daniel ‘Henk’ Dekker?Neen. Niets van dit alles. Reden voor de feestvreugde in Huize Klijn is dat er EINDELIJK iemand naar zijn Soul Sensations programma luisterde vanwege een tweet die de influencer wekelijks plaatst. Voor zijn volgers is het geen geheim: Steevast slingert Klijn elke zaterdagavond dezelfde tweet de wereld in. ‘De radio 2 soulnight is weer begonnen….luister mee’ vormt het fundament van deze krachtige post. Vooralsnog ondernam geen enkele lezer van deze tweets actie, maar gisteravond kwam daar eindelijk verandering in.

De zelfbenoemd radiogoeroe is de beroerdste en niet en vindt het absoluut geen bezwaar als zijn Radio 2- collega’s ook een ‘stukje van de pizza’ meepakken, meeliften op het succes van zijn social media skills zogezegd. En dus spoort de welbespraakte dj zijn volgers aan om ook vooral naar de andere dj’s te luisteren die betrokken zijn bij de Soulnight. Afgelopen zaterdag was het moment dus daar: 1 van zijn volgers las de inhoudsvolle en zeer sterk geschreven tweet, waagde het erop en zette de radio aan. Hij blij, Corne Klijn zo mogelijk nog blijer. De goedlachse platendraaier was duidelijk zielsgelukkig toen wij hem vroegen naar een eerste reactie op dit enorme succes. ‘Ja’ zei hij, waarna hij wegliep.

Social media-experts over de hele wereld zien de werkwijze van Klijn als het begin van een revolutie in hun vakgebied. ‘De kracht van de herhaling….in combinatie met iets waarvan je eigenlijk niet verwacht dat iemand er ook maar iets wijzer van wordt, het is een strategie die ook ik nu zeker ga implementeren’ aldus een influencer die anoniem wil blijven.