Radio-DJ’s gaan luisteraars nog meer dingen vertellen die ze al weten

Geplaatst door

Volgens geruchten hebben diverse lokale en landelijke radiopresentatoren collectief afgesproken om vanaf september nog meer zaken te gaan benoemen die je al weet, om zo de luisteraar te helpen belangrijke zaken niet meer te vergeten.

“Veel mensen denken dat het presenteren van een radioprogramma gemakkelijk is. Maar het is meer dan alleen muziek af- en aankondigen, het is een dienst naar de luisteraars. Zo herinneren we de luisteraar elke paar minuten aan urgente zaken. Zoals de dag van de week,” zegt Q-Music’s Erik van Roekel, woordvoerder van dit mooie initiatief.

“Maar we gaan bijvoorbeeld ook vaker de tijd noemen. Veel mensen denken dat we dat uit gewoonte doen, maar dat doen we speciaal voor luisteraars zonder klokken, mobiele telefoons of horloges,” legt van Roekel uit. “We hebben natuurlijk een maatschappelijke functie te vervullen”.

Andere zaken die de DJ’s vanaf september nog vaker gaan noemen zijn dagdelen, de naam van het radiostation en het jaartal. Van Roekel: “We hebben allemaal een vluchtig en druk leven. Dan schiet het onthouden van het huidige jaartal er natuurlijk wel eens bij in. Dat gaan wij voor de luisteraar oplossen. Het wordt wéér een heel innovatief radiojaar!”