Onvoorstelbaar: DJ Corné de Groodt weet jaartal uit hoofd

Geplaatst door

“De wetenschap zal nog jaren voor een raadsel staan”

Vele trouwe luisteraars van radio-DJ Corné de Groodt zullen met open mond geluisterd hebben afgelopen weekend. De DJ wist na het draaien van Starship’s ‘We Built This City’ namelijk zomaar het jaartal waarop de plaat is uitgebracht uit zijn mouw te schudden, zonder daarvoor Wikipedia te raadplegen!!1!

Heel Nederland weet het nu: Starship maakte hun hit in 1985

“Het is een vorm van synesthesie,” legt de presentator uit, “als ik een plaat draai op de radio dan zie ik in kleur in welk jaartal het een hit is geweest. Noem het magie, noem het talent, ik heb geen idee hoe ik dat doe. Je kunt wel zeggen dat ik dit talent met veel plezier deel met mijn luisteraars. Je weet als DJ dat een luisteraar niets liever wil weten dan het jaartal dat bij een plaat hoort. Zeker wanneer je in de auto luistert is het natuurlijk heel gevaarlijk om dan Wikipedia te gaan raadplegen, dus ik ben altijd blij dat ik een veilig programma maak. Komend weekend overweeg ik het weer te doen als ik ‘Take On Me’ van A-ha ga draaien. Ik heb nog een paar dagen de tijd om me te herinneren uit welk jaar die hit komt.”

Of dit gaat lukken, weten we komend weekend als de radio weer aanstaat. Één ding staat vast: Wikipedia hoeft dan niet geraadpleegd te worden. En dat scheelt weer een keer die vervelende pop-up wegklikken waarin gevraagd wordt om te doneren. Daar moeten ze zo sowieso eens mee ophouden.