Bart van Leeuwen verder als influencer

Geplaatst door

Het hing al een tijdje in de lucht maar het lijkt nu dan toch waarheid te worden: Veronica icoon Bart van Leeuwen, tegenwoordig NPO Radio 5 payroller, gaat zijn online activiteiten maximaliseren en er poen mee verdienen.

‘De tijd is rijp voor mijn derde jeugd. Waar andere jocks denken dat ze boven hun 50e niet meer meetellen, ga ik op m’n 65e beginnen met Instagram. Ik wil nu godverdomme ook wel eens wat gratis krijgen!’, aldus een zichtbaar geagiteerde Van Leeuwen.

‘Er komt ook merchandise’, vervolgt Bart. ‘Speciale La Di Da Di Da buttons en cremekleurige zweetbandjes voor om het hoofd van krasse knarren, met ‘Goud van Oud’ erop!’

Van Leeuwen belooft zijn volgers ‘een intiem kijkje in het leven van een bejaarde man’. “Het échte leven! En daarbij is wat mij betreft niets taboe. Dus niet alleen de persmomentjes, maar ook foto’s van hoe ik ’s morgens door de thuiszorg uit bed geholpen word. Dat is wat de mensen willen zien.”

Of andere Radio 5 iconen dit voorbeeld gaan volgen valt nog te bezien. Bij het horen van het woord influencer dacht Ron Brandsteder gelijk aan poepseks en Tineke de Nooij moest heel hard huilen.