ANWB meldt voortaan BMW’s met richtingaanwijzer aan

Geplaatst door

“Dit gaat ons heel veel tijd besparen”

De populaire publieke radioprogramma’s worden voortaan minder lang onderbroken. De ANWB stopt na 221 jaar met het melden van files op het halve uur.

“Een briljant idee van onze lezer John Bakker, die begon te balen dat zijn koffie altijd koud was na het lezen van de files. Het duurde gewoon te lang,” aldus Annelies Tichelaar, woordvoerster van de ANWB.
“Luisteraars van bijvoorbeeld NPO Radio 2 vonden het hinderlijk, ze moesten soms wel een kwartier wachten voordat ze weer konden luisteren naar Rob Stenders en Carolien die het heel leuk hebben met elkaar en dat is natuurlijk niet de taak van de ANWB”.

“Er moest stevig gesneden worden in het aantal ANWB-minuten,” legt ook radiodirecteur Jurre Bosman uit, “en dat kan in deze tijd, iedereen zit toch te kijken op zijn smartphone tijdens het autorijden. Dan kun je die files net zo goed even opzoeken in de ANWB-app. Dan is er op de radio tenminste weer ruimte voor hele lange presentaties van onze DJ’s op de muziekzenders”. 

De rol van de ANWB is echter nog niet helemaal uitgespeeld op de publieke radio. “We blijven wel onderbreken, want we hebben nog een contract met de NPO tot en met 2029 en dat dienen we gewoon uit,” legt Annelies uit.
“In plaats van de files melden we voortaan welke BMW’s hun richting aangaven toen ze de rotonde verlieten. Dat gaat zeeën van tijd schelen. Zo hebben we gisteren de hele dag niets hoeven melden!”