Laatste 3FM luisteraars in een WhatsApp groep

Geplaatst door

Slim: de NPO heeft de laatste 32 luisteraars van 3FM in een WhatsApp groep gezet. “We bereiken zo meer mensen en de FM kan dan uit,” legt NPO Raad van Bestuur voorzitter Shula Rijxman uit, “De DJ’s kunnen dan gewoon doorgaan met wat ze al deden: praten tegen een hele kleine groep luisteraars”.

Er zitten een hoop voordelen aan, zo meent de NPO. “Als een luisteraar nu terugpraat, kunnen de DJ’s er niet doorheen praten, dat is iets wat we op FM nooit hebben kunnen oplossen. Bovendien kunnen verhalen van de DJ’s ook verwijderd worden sinds de nieuwste versie van WhatsApp. Zo hebben we gisteren alles wat Eva Koreman tijdens de lunch vertelde gewist. Niemand van de luisteraars mistte die content. Wat hebben we gelachen in de boardroom!”

Op een verschuiving van FM naar WhatsApp na, verandert er verder niets, zo verzekert Shula. “We zien dagelijks luisteraars weggaan bij de groep, dat is natuurlijk heel vertrouwd. Verder kun je gewoon plaatjes aanvragen, Domien stuurt dan namens BNNVARA een leuk sex-GIFje. Verder hebben we de Angelique Houtveen-bot zo ingesteld dat ze elke 2 minuten iets zegt over Kendrick Lamar en als je tijdens het programma van Kaj van der Ree iets schrijft in de groep, stuurt hij heel gedurfd een scheldwoord terug zoals “kut”. Nee, met de persoonlijkheden van onze publieke presentatoren is niets mis”, aldus de trotse Shula.

Rob Stenders heeft aangegeven ook te willen overstappen naar deze WhatsApp groep, maar de NPO heeft gedreigd zijn databundel in dat geval aan Annemieke Schollaardt te geven.