In quarantaine met: Jasper Leijdens

Geplaatst door

“Corona is het beste wat me heeft kunnen overkomen”, is het credo van de radiopresentator die we vandaag ondervragen in de serie “In quarantaine met”. Het is Jasper Leijdens, dj bij KINK.

Behang
“Deze crisis had niet op een beter moment kunnen komen”, zegt Jasper met een stralende lach. “Ik had namelijk net mijn hele huis laten behangen met reflecterend spiegelbehang, compleet met mijn naam en uitzendtijden erbij. De beste investering die ik had kunnen maken dit jaar”.

Bezemkast
Maar nu Jasper noodgedwongen thuis moet blijven, komt hem dat “geweldig” uit, zo zegt hij met een kenmerk zelfvoldaan gezicht. “Ik kan mezelf nu 24 uur per dag bewonderen vanuit allerlei hoeken en constant naar mezelf wijzen of zelfs naar mezelf knipogen. Zowel aan de keukentafel als in mijn slaapkamer of bezemkast. Heerlijk om mezelf constant tegen te komen. Ik heb wat dat betreft echt geluk dat ik het zo goed met mezelf kan vinden. En nu kan ik maar liefst 24 uur per dag met mezelf doorbrengen. Tsja, het is niet aardig om te zeggen, maar ik zie alleen maar voordelen aan deze crisis.”

Deurbel
Jasper maakt er het beste van in deze tijd, zo vertelt hij glunderend. “Ja, ik ben heel creatief, dus ik red me prima in deze thuisisolatie. Zo heb ik gisteren mijn eigen deurbelgeluid ingesproken, om niet alleen zelf te genieten van mijn stem als de deurbel gaat, maar ook de aanbellende bezoeker meteen een prachtervaring te bieden. Als de deurbel ingedrukt wordt, hoor je geen “dingdong” meer, maar mijn prachtige zware stem die zegt “BEZOEK! VOOR JASPER LEIJDENS. DJ BIJ KINK, ELKE WERKDAG VAN 1 TOT 4! HIERVOOR DJ BIJ 3FM! JASPER LEIJDENS!”. De pakketbezorgers vragen zelfs naar mijn handtekening als ze die bel gehoord hebben. Zij vinden het dus ook te gek.”, aldus de Zeeuw.

Blijvend
Maar de presentator is ook filosofisch ingesteld. “Corona heeft mij laten inzien dat ik hiervoor een waanzinnig leven leidde en dat het anders moet”, zo zegt hij. “Elke dag drie uur naar de studio is zonde van de dingen die er echt toe doen: tijd doorbrengen met je dierbaren. Daarom blijf ik na de exit van de maatregelen gewoon thuiswerken. Nu ik eenmaal gewend ben aan zoveel quality-time met mezelf, wil ik dat niet meer kwijt. Ook niet post-Corona. Ja, deze tijd heeft ons gelukkig allemaal een spiegel voorgehouden”.