Bart van de Bruijs luistert in de ochtend het liefst naar zuchtende DJ’s

Geplaatst door

Na jaren van vermoedens bij de Nederlandse radio-DJ’s is Bart de Bruijs uit Zaandam de eerste luisteraar die openlijk toegeeft dat hij naar de Nederlandse ochtendshows luistert omdat hij zo van zuchtende DJ’s houdt. “Giel Beelen wist dit al jaren, die begon daar terecht mee”, luidt de uitleg van Bart, die gezien wordt als de afgevaardigde van vele miljoenen Nederlanders. “Die begon zijn programma jaren geleden al met hele lange stukken fluitende vogels en daarna ging hij zuchten. Gelukkig is die trend nu ook overgewaaid naar andere ochtendshows. Ik heb er goede hoop op dat Sander Hoogendoorn dit ook elke dag gaat doen op 3FM. Mijn dag is gewoon niet compleet als ik niemand op de radio heb horen zuchten over het vroege tijdstip.” 


Bart verheldert zijn statement door uit te leggen dat muziek of informatie niet de eerste reden is om de radio in de ochtend aan te zetten. “Spotify kan mij miljoenen nummers geven en als ik wil weten wat er speelt in de wereld of wat voor weer het wordt, heb ik een smartphone. Maar die klaagt niet over het feit dat het vroeg is en zuchten heb ik hem al helemaal nooit horen doen. Daarvoor moet je toch bij de radio zijn.”

Technische wetenschappers geven desgevraagd aan dat er in Sillicon Valley al jaren naar manieren gezocht wordt om Google Assistent en Siri de dag zuchtend te laten beginnen. Tot nu toe vergeefs, maar er is hoop: “We blijven innoveren, dus op een dag gaat het ons lukken”, aldus Rachid Finge namens Google Nederland.