Mooi weer redt Nederlandse radiobranche

Geplaatst door

De DJ’s op de Nederlandse radio kunnen opgelucht ademhalen; de komende dagen hoeven ze niets voor te bereiden want het wordt mooi weer. 

“Er is niets mooiers voor een luisteraar dan horen dat het mooi weer is,” zegt de ervaren radiopresentator Gert-Jan van Ackooij (Slam!). “En dus ga ik het in elke talk weer hebben over het weer, lekker makkelijk en het levert geweldige radio op, zeker als ik mijn stem dan lekker dik aanzet. Topradio wordt het,” zegt hij terwijl hij glunderend door zijn playlist voor het komend weekend kijkt.

Ook Radio 10-DJ Dennis Verheugd is blij met het mooie weer: “Ik ga eerst vertellen dat het mooi weer is en daarna ga ik praten over barbecuen, dat wordt ook te gek. En als ik echt niet meer weet wat ik nog over het weer moet zeggen, dan vraag ik aan de luisteraars wat ze aan het doen zijn met dit mooie weer. Als dat geen Marconi Award op gaat leveren, wat dan nog wel?” vraagt hij zich hardop af.

Ook Frank van’t Hof (Radio 2) erg in zijn nopjes met het nieuws over zonnig zomerweer. Met een dansende Carolien op de achtergrond vertelt hij openhartig:“Normaal gesproken bereid ik niks voor, want dan ben ik niet spontaan. Maar nu het mooi weer wordt, raak ik ineens enorm geïnspireerd. Dus ik heb nu al besloten dat ik daarover ga praten, zowel vandaag als morgen.  Ik print ook vast een aantal grappen uit die te maken hebben met mooi weer, want ik ben heel grappig. Ik hoop dat deze voorbereiding niet too much is. Misschien dat ik donderdagavond vrij pak, ik wil niet in een burn-out komen.”

 

Het wordt dit weekend te warm om te boksen, maar toch is Gert-Jan in zijn nopjes met het goede weer dat eraan komt

Radio Veronica persoonlijkheid Dennis Hoebee is voornemens zijn prijzenwinnende item “De Hitbattle” donderdagavond in het teken van het mooie weer te zetten. Hij heeft zelfs al een naam van een luisteraar bedacht die zogenaamd een artiest heeft opgegeven voor de Hitbattle. Bij het bedrijf Twitter staat alles in gereedheid om de overbelasting van de servers te bestrijden wanneer het stemmen gaat beginnen.

Luisteraars kunnen komend weekend eventueel ook uit het raam kijken om te zien dat het mooi weer is.