Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof krijgen massaal zendtijd aangeboden op lokale omroepen

Geplaatst door

De lokale omroepen in heel Nederland vielen gisteren over elkaar heen tijdens het aanbieden van zendtijd aan Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof nadat zij het ochtendprogramma overnamen van Jan Willem Roodbeen en Jeroen Kijk In de Vegte op NPO Radio 2.

“Hoe Wouter hoorbaar worstelde met het item dat hij overnam, gaf zo feilloos weer dat hij het programma nog nooit gehoord had. En Frank lachte ongemakkelijk om alles wat Wouter deed. Daarmee verraadde hij dat hij het programma ook helemaal niet kent. Dat is precies het niveau dat wij hier ook toepassen”, zegt Tinus Tankus van de Stichting Lokale Omroep Bavel.

Ook Dries van Heerepijpe zou zijn zendtijd bij Vereniging Lokale Omroep Schuilenburg zo weg zou geven aan Wouter en Frank. “Als de DJ wel zijn ego laat horen, maar geen idee heeft wat ie staat te doen, dan hoor je thuis bij ons op De Gigant van de Rand van Nederland”, zegt hij vol bewondering.

Tot slot bood ook voorzitter van het bestuur van Visvliet Lokaal (“We draaien ze allemaal”) Maurice van Poppel direct een horizontaal ochtendprogramma aan Wouter en Frank aan. “Ik heb zelfs al een naam bedacht”, zegt Van Poppel met een glinstering in zijn ogen, “Lokaal en zo glad als een Aal. Omdat hun praatjes zo lekker glad zijn. Heerlijk. Zo lokaal klinken zelfs wij niet.”