Wikipedia down, producers in rep en roer

Geplaatst door

Het onmogelijke gebeurde vanochtend: de online encyclopedie Wikipedia was onbereikbaar. Met als gevolg dat producers bij bijna alle landelijke, regionale en lokale radiozenders met de handen in hun haar zaten.

Producer Bastiaan, bekend van zijn eigen podcast en producer van de 538 Weekend Ochtendshow: ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Waar een normale zoekopdracht op Wiki al gauw leidt tot interessante feiten over artiesten en hun loopbaan, kreeg ik nu een error 404! Ik moest zelf iets gaan verzinnen. Maar wat?’.

Bastiaan vervolgt: ‘Ik heb daar ook helemaal geen tijd voor. Ik moet gasten regelen voor mijn eigen podcast, mijn sociale media bijwerken, mijn website updaten, zorgen dat de webcams goed staan en koffie halen. Leuk meedoen in de filmpjes van mijn deejaygod Niek en zijn ‘selfie stiek’. En owja, m’n moeder appen of ik vanavond mee kan eten. Schandalig dat ze bij Wikipedia geen rekening houden met zulk soort dingen! Ik was van plan een eigen Wikipediapagina aan te maken voor mezelf maar daar kunnen ze mooi naar fluiten!’, aldus de 26 jarige millennial.

Ook producers van veel andere zenders beleefden angstige momenten vanochtend. Bij zowel Slam!, 3FM, NPO Radio 2, KINK als Kids Radio werd de muzieksamensteller van dienst wakker gebeld voor wat extra muziek. ‘Zo kan ik toch niet werken’ klonk het in menig radiostudio.

Bij Wikipedia was 1 man bereikbaar voor commentaar, Jean uit Frankrijk: ‘Laat die disque jockeys zelf eens iets verzinnen in plaats van het altijd maar herkauwen dat Madonna op haar dertiende ontmaagd werd.’