World Edwin Diergaarde Day weer groots gevierd op Times Square, New York

Geplaatst door
Edwin zelf woont de viering uit bescheidenheid nagenoeg nooit bij. “Ik heb er ook geen tijd voor. Op dat moment zit ik in de Radio 10 studio mijn eigen explosieve speeches van 10 seconden te doen.”

Het was voor de 23e keer een “enorm succes” volgens organisator Eventbrite en de 2.000.000 bezoekers van Times Square leken het daar grondig mee eens. De laatste zondag van juli was traditioneel weer ‘Edwin Animalguarden Day” in New York City, New York. Traditioneel werden ook weer de International Edwin Awards uitgereikt aan presentatoren van grote betekenis op het gebied van presentatie en radio.

Al sinds 1995 eert de stad de levende legende Edwin Diergaarde. De DJ, bekend van zijn sterke optredens op radiogebied en het wereldtoneel, wordt jaarlijks geëerd door de internationale gemeenschap voor zijn prestaties op het gebied van cultuur, poëzie, woordkunst, inspiratie en innovatie op het gebied van Broadcasting en gemeenschapsverbinding.
De persoonlijkheid wordt al jaren beschouwd als de grootste naam ooit op het gebied van radiopresentatie.

Ook deze keer kon Bill de naam “Edwin Diergaarde” niet uitspreken zonder emotioneel te worden

Burgemeester Bill de Basio gaf ook dit jaar weer een emotionele speech over hoe Edwin Diergaarde de stad al jaren geïnspireerd houdt om door te vechten na alles wat de stad door heeft moeten maken door de jaren heen. Hij stipte daarbij aan dat de wereld “haar hart vasthield” op het moment dat Edwin verhuisde naar een nieuw tijdstip op Radio 10. “Maar ook dat wist hij weer tot een ongekend succes te maken met zijn innovatieve item “After Lunch Trip,”” zei De Basio zichtbaar opgelucht, “Het item waarbij de luisteraar een plaat mag aanvragen. Dat is nooit eerder vertoond in de radiowereld en we blijven verbaasd over de oneindige creativiteit die Edwin dagelijks laat horen aan zijn miljoenenpubliek.”

Nabestaanden van Nelson Mandela stonden hand in hand met wereldleiders als de Amerikaanse president Donald Trump en de Engelse Queen Elizabeth om het evenement gade te slaan. Terwijl Oprah Winfrey exclusieve Edwin Diergaarde fragmenten en interviews met “The Godfather Of The Airwaves” uitzond op haar Oprah Winfrey Network.

Diergaarde kwam deze week nog in het nieuws door zijn controversiële uitspraak over de DJ’s van 3FM. Deze zouden zich gedragen als grote namen, terwijl ze dat in werkelijkheid niet zijn. De kritiek zou volgens de 3FM-DJ’s “te gemakkelijk zijn,” omdat Edwin “inmiddels een onaantastbaar hoge status verkregen heeft in de wereldwijde Broadcast-scene”. 

Volgend jaar zullen namen als Barack Obama, Robbie Williams en de Ierse rockband U2 hun hommage brengen aan “The Edwinner” tijdens WEDD.

De Deelknopjes: