Vroege vogels verslapen zich

Geplaatst door

Dat zat er natuurlijk een keer aan te komen: vanochtend hebben de Vroege Vogels zich verslapen. Ze waren te laat voor hun NPO Radio 1 programma dat om 07.00 begint, de luisteraar kon fluiten naar een nieuwe uitzending. Wat was er aan de hand? Woordvoerster Merel van der Veer wil haar eigen nest niet bevuilen, maar ze is wel bereid om  uitleg te geven aan Het Knopje.

“We voelden ons vanochtend pechvogels en we waren in eerste instantie bang voor de beruchte vogelgriep. Maar het bleek dat ze gisteren flink op stap waren gegaan, alle vogels waren gevlogen. In de club hebben ze vervolgens teveel Flugels gezopen. En tja, toen kwamen ze vanochtend hun nest niet meer uit. Ze wilden gewoon echt niet meer uit de veren. En hoewel ze er bang voor zijn, hadden ze wel degelijk een kater. Dus toen kon het programma vanochtend niet meer doorgaan. We hebben het geprobeerd, maar van een kale kip kun je geen veren meer plukken.”

Merel is niet bang dat dit snel weer gebeurt, de vogels zitten dan ook niet in de nesten. “Na 35 jaar met de kippen op stok gaan, kan dit een keer gebeuren. Het is zo zeldzaam als een witte raaf. We zijn zo trots als een pauw dat dit nog nooit eerder gebeurd is. Volgende week gaan ze gewoon weer hard aan de bak, tenslotte vliegen de gebraden duiven niemand in de mond.”