Bettina en Wesley hebben al 19 jaar ten onrechte verkering door Op De Valreep

Geplaatst door

Ze kunnen er nog steeds niet om lachen: Wesley en Bettina hebben al 19 jaar verkering door een misverstand. En dat is de schuld van Op De Valreep, het programma-onderdeel van Barry Paf op Radio 538.

“Het is de schuld van die Koert Walraven”, legt Wesley uit. “Hij was die vervloekte avond in 2001 te laat, hij had autopech gehad en moest lang op de ANWB wachten. Daarom namen ze Op De Valreep pas om 23.40 op in de Voxpro. Omdat het zo chaotisch was, tikte hij het verkeerde nummer in en belden we met ene Bettina. Ik kende helemaal geen Bettina, ik wilde verkering met Charissa. Maar ik moest maar meespelen zei Koert. Dan zouden we een goodiebag en Knuffelrock 14 krijgen, beloofde hij. En Barry deed ook heel enthousiast, dus toen hebben Bettina en ik maar meegespeeld.”

Bettina herinnert zich de bewuste avond ook nog goed. “Ik nam de telefoon op en werd meteen voor het blok gezet. Ik moest zeggen of ik verkering wilde met een Wesley. Het ging allemaal heel snel. Ik voelde me verplicht om ‘ja’ te zeggen. Dus dat heb ik toen maar gedaan.”

Het stel vindt het na 19 jaar wel mooi geweest en overweegt de relatie te verbreken. “Hoe lang moet je eigenlijk doorgaan met zo’n relatie als je op nationale radio verkering krijgt? Afspraak is afspraak toch?” vraagt Wesley zich hardop af.

Knuffelrock 14 en de goodiebag hebben ze overigens nooit gekregen.