Radio Veronica lanceert extra uitschakelmoment

Geplaatst door

Bij Radio Veronica beginnen ze het jaar goed, met een nieuw uitschakelmoment in de middag. ‘We hebben de snelle muziekshow van Niek vervangen door een praatprogramma met vier mensen’. ‘Uit onderzoek blijkt namelijk dat luisteraars ons radiostation te veel associëren met muziek. Dat willen we ten zeerste voorkomen. Wij zijn, zoals de rijke historie van Radio Veronica betaamt, een station met inhoud dat verrast.’

In het nieuwe radioprogramma gaat veel over voetbal gepraat worden, net als de TV variant? ‘We praten over alles wat ons bezighoudt. Voornamelijk actualiteiten maar natuurlijk ook privé beslommeringen. Als het maar lekker wegkletst! En de jongens hebben beloofd vooral veel en hard te lachen’ aldus een woordvoerdster die daarna gauw moest ophangen want ze moest ook nog een tekstje typen voor Koffietijd. Toch vulde ze nog gauw even aan:

We hebben vorig jaar al de enige man met verstand van radio bij ons station vervangen door iemand die Radio 538 ook al een paar procentpunten marktaandeel heeft gekost in het verleden. Dus we doen echt wel ons best hoor!’.

Maar hoe gaat Radio Veronica het imago ‘muziekstation’ nu kwijtraken als ze overdag van 9 tot 16u nog steeds veel muziek (moeten) draaien? ‘We hebben ook een nieuwe hoofdredacteur op de muziekredactie waarmee we hard aan de slag zijn met alle Tipparades sinds 1980, zodat we overdag ook nog wat extra uitschakelmomenten kunnen creeëren. Neem nou Summer of ‘69 van Bryan Adams, dat kennen de mensen nu wel. Die man heeft nog zoveel andere goeie platen gemaakt. Ken jij bijvoorbeeld nog dat dancenummer van hem uit 2000? Nr.12 in de tipparade. Kan makkelijk. Ook denken we na over een Geflopte Alarmschijf Top 500 voor in de zomervakantie, als iedereen weg is. En Giel heeft beloofd extra veel en lang te praten, ook over het einde van de platen. Dus die paar mensen die nog denken dat ze bij ons terecht kunnen voor het horen van veel en bekende muziek krijgen mooi de deksel op hun neus’.

Het lijkt erop dat Radio Veronica 2019 wil eindigen met nul luisteraars. Hoe komt dat zo, vroeg Het Knopje tot slot: ‘Nou dit alles is onderdeel van een belangrijke opdracht die wij ontvingen van onze eigenaar. De bedoeling is dat in 2020 eindelijk Radio Noordzee terugkeert op FM. Die bomaanslag in 1971 zijn we namelijk nog steeds niet vergeten! Langzaam draaien we Radio Veronica de strot om, zodat we daarna schoon schip kunnen maken.’, aldus een hoorbaar geëmotioneerde woordvoerster, die daarna gauw moest ophangen want ze moest nog koffie serveren in de boardroom.