Transgender gaat 14-16u doen op NPO Radio 2

Geplaatst door

Na lang soebatten tussen AvroTros, BnnVara, NPO Radio2, Jurre Bosman en Shula Rijxman is er eindelijk duidelijkheid over wie nu het gewilde blok 14-16u dagelijks mag gaan presenteren op Radio 2: Foxy G is de gelukkige. De 24 jarige vrouw die ooit man was uit Monnikendam heeft nog weinig radioervaring, maar dat is niet erg, aldus NPO radiobaas Jurre Bosman. ‘Het feit dat wij als eerste radiozender in de Benelux een transgender durven programmeren overdag is wat telt. Wij lopen hiermee voorop. En ik kan weer jaren vooruit! Haha.’

Dat Foxy G nog steeds klinkt als een man is geen probleem, aldus Shula Rijxman. ‘Op de webcam en foto’s is duidelijk een vrouw te zien. Daarmee voldoen wij aan het quotum dat we voor onszelf gesteld hebben. Minimaal 50% maar liever 80% vrouwen op de radio’. ‘Bovendien zorgt de afdeling techniek er wel voor dat haar stem een paar octaven omhoog gaat, mochten er klachten komen’.

Het thema van het programma, dat ‘Foxy G Spot’ gaat heten, wordt met name muziek van overleden artiesten. ‘Op die manier kan ik het verwerkingsproces van mijn oude ik delen met de luisteraars’, aldus Foxy, die eigenlijk Henk de Vries heet. Zowel Rob Stenders als Annemieke Schollaardt reageren verheugd op het nieuws. ‘We kunnen eindelijk opgelucht ademhalen. Dit is de ideale oplossing’.