Radio 538 luisteraars in wanhoop: Ivo van Breukelen doet de Top 40 te anders dan zijn voorgangers

Geplaatst door

Vanochtend vertelde Ivo van Breukelen op www.nu.nl al dat hij de Top 40 heel anders gaat doen dan zijn voorgangers.

En hoewel hij nog niet eens op de helft van zijn eerste officiële Top 40 is, reageren de Radio 538 luisteraars nu al massaal geshockeerd op de veranderingen die hij heeft doorgevoerd. Zelfs het stokje dat Ivo deze week van Jeroen Nieuwenhuize overneemt is niet blij.

Luisteraar Marieke op Twitter: “Ik schrok me helemaal ziek om 14.00. Ivo startte de Top 40 met orkestmuziek en een vrouw die zingt dat de week voorbij is. Onnodig.” 
Ook luisteraar Koos van Dam vindt de veranderingen te ingrijpend, zo schrijft hij op Facebook. “Ivo start de lijst met nummer 40 en we horen pas om 17.45 wat deze de week de Top 3 is geworden. Waarom? Never change a winning formula, Ivo!” schrijft hij.
Ook oud presentator Lex Harding reageert op de commotie. “Als ik de baas was, had ik hem nog minder salaris gegeven dan ik anders had gedaan. Je gaat de hoogste binnenkomer toch niet aankondigen als Klapper van de Week? En waarom constant die nummerjingles? Hij weet toch wel dat alle luisteraars het gedrukte Top 40 exemplaar bij de hand hebben? Die ligt gewoon gratis voor je klaar bij de platenhandelaar.”
Oud-Presentator Wessel van Diepen zegt over de vernieuwde Top 40: “Niet okee”. 

Ook naamsponsor Mediamarkt is niet blij. Ivo noemt de lijst vanaf deze week de “BCC Top 40” puur om het maar anders te doen dan Jeroen. De woordvoerder van Mediamarkt reageert simpel: “Ivo van Breukelen en de BTW, weg ermee”. 

Ivo zelf blijft er kenmerkend nuchter onder. “Het is 2018, ik doe het op mijn manier,” verklaart hij. “Net als Zoutelande van Bløf verdwijnen ook de items van Jeroen Nieuwenhuize vanaf deze week. We doen bijvoorbeeld de Mop 40 niet meer, ik heb geen zin om 40 moppen voor te gaan lezen. En wist je al dat BCC komende week het witgoed in de aanbieding heeft?”