Talpa Radio is om: Bergweg in Hilversum voortaan Marc Bergweg

Geplaatst door

Het heeft hem bloed, zweet en tranen gekost maar topproducer Marc Berg, nu nog van de Veronica Inside Ochtendshow, krijgt eindelijk de erkenning waar hij zo recht op heeft: de Bergweg in Hilversum, waar het pand van Talpa Radio gevestigd is, heet vanaf 1 november de Marc Bergweg. Marc reageert zelf erg verheugd op dit nieuws: ‘Kijk, dit had natuurlijk al veel langer geleden moeten gebeuren. Ik heb hier vele radioshows groot gemaakt. Als die discjockeys maar naar mij luisteren dan komt alles goed. En dat blijkt maar weer, gezien de komst van Rob Stenders. Ook hij kreeg er lucht van dat er hier een enorm goede producer rondliep’.

Het Knopje kwam ter oren dat Marc ook wel eens in de clinch ligt met discjockeys en hij zelfs een keer de studio uitgestuurd is hierdoor. ‘Dat is echt een broodje aap verhaal. Deejays rollen over elkaar heen om met mij te werken. Ze doen braaf wat ik ze opdraag, of het nou Wilfred Genee, Tim Klijn of Dennis Ruyer is. Ze smullen van mijn topteksten. Ik heb overigens wel ooit Evers het pand uit gezet omdat hij mijn weerbericht te lang vond. Wat denkt ie wel niet!’.

Betekent de hernoeming van de Bergweg in Hilversum naar Marc Bergweg ook daadwerkelijk dat Marc Berg weggaat? ‘Daar kan ik nog niks over zeggen. Feit blijft dat mijn huidige show met Wilfred Genee ophoudt te bestaan. Misschien dat ik overweeg om bij Wilfred aan tafel te gaan zitten bij SBS, maar dan moet hij wel met een heel goed contract op de proppen komen. Tot die tijd blijf ik lekker BN’ers appen en bellen ’s ochtends vroeg. Beetje rommelen met de Voxpro. En anders hebben we altijd nog 3 andere radiostations in het pand hier op de Marc Bergweg. Filelezen bij Sky, sidekicken bij 538, lachen om de moppen bij Somertijd: ik kan het allemaal. Ik zeg altijd: als je zoveel kwaliteit wil, moet je er ook voor willen betalen! Dus laat ze maar lekker tegen elkaar opbieden. Iemand als mij vind je maar een keer in radioland!’.

Het Knopje wenst Marc alle goeds en ziet uit naar de officiële opening van de Marc Bergweg. Naar het schijnt komt John de Mol zelf het lintje doorknippen, mits goed weer en geen andere verplichtingen.