Het terugspoelknopje: Talpa Radio introduceert contributie voor medewerkers

Geplaatst door

Het idee bestond al langer, maar per 1 augustus aanstaande is het dan toch definitief: de medewerkers van Talpa Radio moeten per die datum geld gaan betalen om het pand aan de Bergweg in Hilversum te mogen betreden. Sinds 1 juni van dit jaar geldt er al een parkeertarief op het terrein van (hoe toepasselijk) 5,38 euro per dag.

“De kosten van een radiobedrijf runnen worden nogal eens onderschat. Het enorme pand, het schoonhouden daarvan, de aanschaf van nieuwe apparatuur: het is een grote kostenpost. En wat dacht je van de stroom die al die computers vreten die de hele dag hier aanstaan!”, aldus hoofd financiën Gerard Teekamp. “Het is dus logisch dat de medewerkers daar hun steentje aan bijdragen. Die dure mengpanelen verdienen zichzelf niet terug! We hebben recent nog de hele Radio 10 studio vernieuwd en tweedehands stoelen in de kantine gezet. Dat drukt aardig op de winst.”

Voor de jocks die on-air zitten wordt binnenkort geëxperimenteerd met een nieuw systeem uit Engeland, wat het aantal gesproken woorden bijhoudt. Een kleine bijdrage per woord kan zo automatisch ingehouden worden van het maandelijkse salaris. Producers nemen voortaan hun eigen pennen mee.

Ingewijden melden aan Het Knopje dat dit allemaal onderdeel is van een groot plan om Talpa eigenaar John de Mol voor 2020 biljardair te maken, zodat hij de maan kan kopen.