Storing Wikipedia: Joep Roelofsen de dupe

Geplaatst door

“Ik zit er over te denken om me ziek te melden”, zegt de 33 jarige Joep Roelofsen van Music met een hoorbare emotie in zijn stem. “Ik kan deze situatie namelijk niet aan. Waar moet ik in godsnaam over praten komend weekend?”

Wanhoop
Wikipedia is al een aantal dagen niet te bereiken in zijn woonplaats Weert en dat levert Joep naar eigen zeggen “pure wanhoop op”.
“Ik heb in 2013 ook wel eens iets origineels bedacht om te zeggen op de radio, maar daar is het wel bij gebleven. Ik ben natuurlijk geen entertainer, ik ben een radio DJ. Wat moet ik zonder Wikipedia? Ik kan toch niet vijf keer per uur vertellen wat voor weer het wordt?” 

Ziggo
Of de storing voorbij is wanneer Joep zijn radioprogramma gaat voorbereiden is nog niet duidelijk. Dat vertelt een woordvoerder van Roelofsen’s internetprovider Ziggo desgevraagd aan het Knopje. “We weten inmiddels dat Joep zijn programma voorbereidt op zaterdag en zondag van 14.30 tot 14.45, vlak voor zijn programma. Maar we kunnen niet garanderen dat Joep dan weer kan copy-pasten van Wikipedia. Onze storingsdienst werkt hard om de situatie op te lossen. Maar dan moet Joep niet elke tien minuten bellen om te vragen naar de huidige status”, voegt het bedrijf daar aan toe.

Maatregelen
Collega Stephan Bouwman benadrukt nog een keer dat Joep maatregelen had kunnen nemen om dit te voorkomen. “Ik was al bang dat dit een keer ging gebeuren. daarom heb ik al in 2015 Wikipedia uitgeprint. Dus ik maak me geen zorgen over mijn programma’s”, aldus Bouwman.