Storingen slaan terug: “Wij balen meer van Jurgen van den Berg”

Geplaatst door

De laatste paar dagen is het steeds vaker een trend in de Nederlandse Radiowereld: Klagen. Het respect voor de luisteraar en voor radio als platform is ver te zoeken. Het Knopje kan exclusief melden dat de slachtoffers het beu zijn. “Wij staan op onze achterste poten!”, aldus een niet nader te benoemen stoel dat omgetrapt was door Ron Brandsteder.

Een ander slachtoffer dat Het Knopje kon spreken, was een onschuldige Amsterdamse muur dat al jaren rustig stil stond om het huis van Sander Lantinga in ieder geval iets van fundament te geven. “Ik sta al jaren als een huis, hier rustig te wachten, komt die flapdrol ineens naar me toe met een vuist!” “Ik begrijp dat de frustraties hoog lopen wanneer je al jaren eigenlijk alleen maar naar het plafond loopt te staren, maar dit flik je me niet! Ik was er klaar mee en heb hem even goed laten merken dat je van betere huize moet komen om deze jongen achter het behang te plakken!”

In een ander hoekje zien we een aantal luisteraars van NPO Radio 1 de tranen uit hun ogen huilen. Ze zijn verdrietig, omdat ze de grote Jurgen van den Berg teleur hebben gesteld doordat hun internet verbinding wegviel tijdens een live-interview. “De producer zei het nog zo: ‘VERLIES JE INTERNETVERBINDING NIET!’, en toen gebeurde het toch, zomaar, ineens… ik schaam me enorm. Radio 1 verdient betere luisteraars dan ik. Ik had echt alles kunnen doen om dit te voorkomen.”

Ergens voelt Het Knopje echter dat “de stoel”, “de muur” en “de storingen”, het erom doen. Het is waarschijnlijk allemaal onderdeel van één groot complot om radio minder populair te maken. Het moet wel… want het alternatief, namelijk dat landelijke radio-DJ’s niet gewoon hun excuses kunnen aanbieden als ze over de streep gaan, dat landelijke radio-DJ’s niet gewoon hun temperament kunnen bewaren, of het publieke geklaag van landelijke radio-DJ’s over onderwerpen waar niemand wat aan heeft, kan natuurlijk nooit bijdragen aan een minder populair platform.

Zoals de storingen zelf zouden zeggen: “Wij balen meer van Jurgen van den Berg”.