Na Rob Jetten leest ook Rob Stenders heftige berichten voor

Geplaatst door

Ook Rob Stenders ontvangt regelmatige heftige berichten van nare mensen. Naar het voorbeeld van politicus Rob Jetten, voelt ook Stenders de noodzaak de haatberichten voor te lezen. “Er moet bewustwording komen van hoe zwaar ik het soms heb”, zegt radiopresentator.

“Ik begrijp hoe Jetten zich voelt, ik ontvang ook haatberichten via de Stenders Message Service”, zegt Rob. “Luister eens naar dit bijvoorbeeld: ‘Rob, ik vind soms een liedje dat jij wel leuk vindt, niet zo leuk. Sorry. ” Het bericht komt zichtbaar hard binnen bij Rob.

Maar er is meer heftigs dat Rob te verduren krijgt. Zo stuurt een andere laffe anonieme luisteraar: “Ik heb wel eens een CD van 2 Unlimited geluisterd”. Stenders leest het voor met een trilling in zijn stem. Het wordt hem al snel teveel. “Ik heb nachten wakker gelegen van deze”, schreeuwt hij uit, “waarom zijn mensen zo wreed?”.

Maar de gifbeker moet leeg, er liggen nog wat berichten op Rob te wachten. En ook die moeten gehoord worden. Moedig drinkt Rob een slok water en dan zet hij door.
“Deze is van iemand met een tractor achter zijn naam op Twitter: “Rob, wil je Tiësto voor me draaien? En de groeten doen aan mijn zus? Dank je wel man!”. Rob veegt een traan van zijn wang. “Tiësto! Deze man verdient de doodstraf, nog erger dan Robert Feller”, roept hij geagiteerd.

Ook het volgende bericht komt met veel moeite uit Rob’s mond. “Rob, ik luister elk dag naar je programma. Maar soms vind ik het jammer dat Carolien zoveel te horen is. Kan dat niet wat minder?”. Weer een anonieme haatzaaier. “Blijf van Lientje af”, fluistert Rob verdrietig.

Maar ook Rob’s andere collega’s moeten het ontgelden: “Heb je eigenlijk wel eens alleen een programma gemaakt? Of vind je het leuker wanneer er mensen bij zijn in de studio?” vraagt ene Sandra aan Rob. “Alleen in de studio. Dit soort teksten schaden me, hier schrik ik ’s nachts van wakker”, zegt Stenders met een mix van boosheid en angst in zijn stem.

Het laatste bericht krijgt Rob zijn strot niet uit en zichtbaar geëmotioneerd maakt hij excuses. “Deze moeten jullie zelf lezen, ik ga ervan over mijn nek. Walgelijk”, zegt hij nog net terwijl hij bijna in een anafylactische-shock terecht komt en dus met spoed de kamer moet verlaten.
Op de geprinte tweet staat te lezen: “Ik vind ‘Wat Zou Je Doen’ van Marco Borsato en Ali B een leuke plaat. Ik heb hem zelfs wel eens helemaal afgeluisterd “.

De politie wil niet reageren, het onderzoek loopt nog.