AVROTROS eist rustigere plek voor Annemieke Schollaardt

Geplaatst door

“De NPO stuurt regelrecht af op een burn-out bij Annemieke” – Eric van Stade, AVROTROS

Nu Gerard Ekdom naar Radio 10 vertrekt, rekent AVROTROS op een slechtere plek voor Annemieke Schollaardt in de programmering van NPO Radio 2. Dat zegt AVROTROS-directeur Eric van Stade in het AD. Krijgt Annemieke geen slechtere plek, dan overweegt AVROTROS alsnog de gang naar de bestuursrechter.

Voor de duidelijkheid: Nathan Tamis is rechts afgebeeld op deze foto

“Die vrouw heeft 12 jaar een weekendprogramma gepresenteerd op 3FM. Moet ze dat nu weer gaan doen op NPO Radio 2? Weet je hoeveel mensen er naar Annemieke luisteren en haar een app, SMS of mail sturen? Ze moet dat allemaal lezen en beantwoorden. En dan moet ze het programma ook nog presenteren. Misschien beseft niemand het, maar die twee uur radio gaan gewoon door hé? Daar zit geen pauze in ofzo. We willen niet dat Annemieke overspannen raakt en daarom willen we dat ze op een slechter beluisterd tijdstip te horen zal zijn.”

Ook producer/sidekick Nathan Tamis kan het allemaal niet meer bijbenen. “Op vrijdag begint de stress al. Dan stromen er mailtjes binnen van luisteraars die vragen of de Platenbonanza weer van zender is gehaald. Die mensen moet je allemaal uitleggen dat Rob maandag gewoon weer terugkomt. En dan hebben ze ook nog allemaal een plaat die ze willen horen. Dat moet je noteren en overleggen met Annemieke. Luisteraars lijken zich niet bewust van het feit dat ik het programma mee presenteer. Dat kan ik niet doen als het stressniveaus te hoog is.”

Furieus was Eric van Stade toen Annemieke Schollaardt eind vorig jaar na een paar maanden in de middag op Radio 2, werd verplaatst naar het veel te goed beluisterde weekend. De NPO beschadigde Annemieke en stuurde regelrecht af op een burn-out bij de blonde presentatrice, zei de omroepdirecteur.

Van Stade zegt in het AD dat hij zich samen met de Raad van Toezicht beraadt op vervolgstappen. Daarbij wijst hij ook expliciet op het vertrek van Gerard Ekdom naar Radio 10. “Als ze het maar niet in hun hoofd halen bij de NPO om Annemieke de doordeweekse ochtend aan te bieden, want dat trekt ze niet. Die druk kunnen wij bij de AVROTROS allemaal niet aan, wij zijn meer een omroep voor de randuren. Als de NPO opvulling zoekt voor belangrijke uren, bellen ze BNNVARA maar gewoon”, aldus Eric.