Roxasect komt nog dit jaar met middel tegen podcast epidemie

Geplaatst door

Mediastad Hilversum turft 150 tot 200 meldingen per dag, in Amsterdam is geadviseerd alleen naar buiten te gaan “als het echt moet” en bestrijdingsbedrijf Wolterinck zegt geen particulieren meer te kunnen helpen: Nederland is slachtoffer van een podcast-epidemie.

Wie nu een melding doet om een nest te laten verwijderen, wordt op zijn vroegst over vier weken geholpen. ,,De gemeente doet in de tussentijd helemaal niks’’, constateert Arnold Kremer uit Wehl. ,,Terwijl het hier echt heel heftig is. Vanochtend werd ik om 06.00 al gewekt door de buurvrouw 
die schreeuwend door de straat rende omdat er een hele zwerm aan BNR-podcastst achter haar aan zat. Dat was geen prettig gezicht.” 

Sjors Fröhlich, Manager Twitteren-over-podcasts bij BNR wordt gezien als de aanstichter van de epidemie, maar hij wil de verantwoordelijkheid niet pakken.
“Het is PODCAST! natuurlijk PODCAST! van de zotte om PODCAST! te beweren dat ik PODCAST! in mijn eentje PODCAST! verantwoordelijk ben voor een PODCAST! epidemie. Bovendien ben ik PODCAST! nou ook weer niet zoveel bezig met PODCAST! podcasts. Ik heb er de afgelopen 3 minuten nog niks over PODCAST! podcasts getwitterd,” aldus Fröhlich.

De firma Roxasect zegt op dit moment druk bezig te zijn met een bestrijdingsmiddel. Het bedrijf hoopt daarmee klaar te zijn voordat de zogeheten Dutch Podcast Awards uitgereikt worden op 3 september.

Podcast Awards-jurylid Michiel Veenstra zegt geïnspireerd te zijn door de plaag en is naar aanleiding van dit artikel de studio ingedoken om er een podcast over op te nemen.