Ronny Vervoort kan maar moeilijk omgaan met de roem

Geplaatst door

Hij vindt het lastig, dat steekt ie niet onder stoelen of banken. “Als je begint bij de lokale omroep, is het nog leuk. Maar als je er, net zoals ik, alweer drie maanden zit, wordt het zwaarder dan je dacht”, zegt lokale radiomaker Ronny Vervoort.

“Fris en vol goede moed begon ik afgelopen half februari aan mijn programma ‘Weekend Ronny’ bij de lokale omroep van Bavel, als ik toen had geweten dat ik daarna niet meer over straat kon gaan, had ik het niet gedaan. Daar ben ik heel eerlijk in”, zo zegt hij. “Laatst was ik op een feest en nadat ik iemand vertelde dat ik radio-dj ben, zei diegene dat hij ook wel eens radio luistert. Ik zal je eerlijk zeggen: dan weet je je echt even geen houding te geven.”

Ronny vreest voor pleinvrees als zijn bekendheid nog groter wordt. “Ik kijk constant om me heen of er niemand is die me stiekem fotografeert. En in de kroeg praat ik alleen nog maar met lelijke vrouwen, want die knappe willen alleen maar seks met mij omdat ik beroemd ben. Dat vind ik echt te oppervlakkig. Nee, nog even en ik ga de deur niet meer uit.”

Hij ziet ook gelijkenissen met andere sterren. “Je hoort wel eens dat George Clooney nooit met rust gelaten wordt. Dat dat beangstigend is, kan ik bevestigen. Ik was laatst bij de Lidl voor een blikje GoldenPower en toen liet iemand me voor bij de kassa. Dat is puur omdat ik bekend ben van de radio. Ik heb toen heel hard geroepen dat ik echt geen voorkeursbehandeling wil omdat ik toevallig een ster ben en zij niet.”

Ronny overweegt zijn naam binnenkort te veranderen in Allard. “Dan krijg ik mijn privacy tenminste weer terug, alleen een zonnebril opzetten is gewoon niet genoeg. Maar de programmatitel blijft gewoon “Weekend Ronny” hoor. Dat is nu zo’n succes, dat ga ik niet meer veranderen.”