Rob Stenders in paniek

Geplaatst door
Het was vanmiddag bijna Stob Stenders

Het is een bekend cliché: werken in de mediabranche is zwaar. Zo zijn er geen pauzes in radioprogramma’s, het ontbreekt vaak aan een fietsplan en laatst moest Frank Dane zijn eigen auto starten. Maar vanmiddag was er even echt paniek bij NPO Radio 2: één van de producers van Rob Stenders meldde zich vlak voor het programma ziek.

“Dan staat je wereld echt even stil”, vertelt Rob exclusief aan Het Knopje. “Vlak na tweeën laat ik altijd het aantal mensen dat met mij mee werkt tellen. Maar er stonden maar 18 mensen de studio. Zelfs na een hertelling bleken we toch echt iemand te missen. Toen pas bleek dat Jonathan er niet was. Bij navraag bleek hij zich ziek gemeld te hebben, maar niemand had dat doorgegeven en nog erger: er was geen vervanging. Dat was zelfs bij die onmenselijke AVROTROS veel beter geregeld”. 

Tot overmaat van ramp bleek sidekick Carolien last te hebben van haar linkervoet en dus kon er op de webcam ook niemand dansen op al die aangevraagde muziek.

Rob dreigde daarop in staking te gaan wegens onwerkbare omstandigheden. Gelukkig bleek er lastminute nog een BNNVARA Academy stagiar in te kunnen vallen. “Dat was op het nippertje, ik was al aan het bellen naar KRO-NCRV voor een overstap,” legt Rob uit.

Vrijdagavond wordt het incident uitgebreid besproken in de Naneuk Bonanza, Fred Siebelink heeft beloofd er samen met het hele team heel hard om te gaan lachen.