Rick van Velthuysen klaagt Twitter aan

Geplaatst door

In een tijd dat sociale media fel onder vuur liggen vanwege fake news en het beperken van de vrijheid van meninsguiting, gooit Powned NPO Radio 2 Nacht Deejay en Podcaster Rick van Velthuysen olie op het vuur: hij vindt dat er niet genoeg ruimte is op het platform om foto’s van zichzelf te tonen.

‘Kijk, leuk en aardig, dat TikTok en Instagram, maar het moet natuurlijk om mij draaien. Ik ben niet voor niets al 40 jaar bekend. Nu de drive in shows op hun gat liggen en er ’s nachts geen hond naar de webcam kijkt van mijn heerlijk ontregelende nachtprogramma moet ik natuurlijk wel een beetje aan mijn bekende kop werken. Ik werd laatst straal voorbijgelopen in Almere, toen ik daar mijn gesponsorde kleding ging ophalen’.

Hoe ziet Rick dat dan voor zich, meer foto’s van zichzelf op Twitter, vroeg Het Knopje hem: ‘Nou, ik zou toch gewoon als achtergrond bij iedere tweet een foto van mezelf kunnen hebben? Ook is het belachelijk dat ik niet gewoon @GoudenRadioRingWinnaarDiederickAdriaanVanVelthuysen als nickname mag gebruiken. Verder moeten ze gewoon de mogelijkheid bieden om mijn naamjingle te laten horen bij iedere tweet die mensen van me lezen’.

Is dat allemaal niet een beetje té veel zelfbevlekking? ‘Helemaal niet. Ik ben het, Rick van Velthuysen. Avro, 538, Veronica, Traffic Radio, Radio Costa Hollanda, NPO Radio 2. Er zou een zeppelin met mijn hoofd erop boven Hilversum moeten hangen, dat zou pas een beetje recht doen aan mijn enorme staat van dienst‘.

Op het gerucht dat Rick naar NPO Radio 5 gaat verkassen om de plek van Jeroen van Inkel in te nemen in de ochtend, die op zijn beurt naar NPO Radio 2 zou verkassen in het weekend, zuchtte Rick diep en riep nog net vanuit zijn dikke Mercedes bus met 28 inch velgen: ‘Het zou volkomen terecht zijn! Maar dan wel eerst een giga postercampagne in de bushokjes én op de voor- en achterkant van Max Magazine. Dan praten we verder!’.